Ελλάδα

Στο πλευρό των αγροτών από την Κρήτη ο Παύλος Πολάκης

Στο πλευρό των αγροτών από την Κρήτη ο Παύλος Πολάκης

Στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κρήτη που πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά τους και να πάρει μέτρα για την ανακούφισή τους.

«Σήμερα ήρθαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης. Η μισή παραγωγική καρδιά του νησιού μας, η οποία εδώ και 1,5 χρόνο βιώνει μια κατάσταση απαξίωσης, τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής […]. Η κυβέρνηση κατήργησε τους δικούς μας δασικούς χάρτες και αυτό που ανακοίνωσε πρακτικά καταστρέφει όλη την κτηνοτροφική παραγωγή του νησιού.

Και ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα, ένα χτύπημα ανήθικο καθώς […] η υπουργική απόφαση πετάει τους περισσότερους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους εκτός επιδότησης.

Οι αγρότες είναι μια κατηγορία που δεν έχει πάρει μισό ευρώ ενίσχυση τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού. Γι’ αυτό καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει πολύ καλά αυτά που ζητάει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Κρήτης» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

Οι αγρότες έφτασαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο. Νωρίτερα, περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αναχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης από την Κρήτη,, έκαναν «απόβαση» στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στον ηλεκτρικό με προορισμό την Ομόνοια, απ’ όπου ξεκίνησε το συλλαλητήριο για την πλατεία Βάθης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για περικοπές στις επιδοτήσεις, με την κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και για το κόστος παραγωγής.

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Comments
To Top