Κόσμος

Συγκλονίζει η αγκαλιά της Έμιλι Χαντ με τον πατέρα της μετά την απελευθέρωσή της από τη Χαμάς

F 1hwsyWkAAZBia

Συγκλονίζει η αγκαλιά της Έμιλι Χαντ με τον πατέρα της μετά την απελευθέρωσή της από τη Χαμάς

Η Ισραηλινοϊρλανδή Έμιλ Χαντ ήταν μεταξύ των ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς το Σάββατο, με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, να κάνει λόγο για «μια ημέρα τεράστιας χαράς και ανακούφισης».

Μάλιστα, συγκλονιστική είναι η στιγμή που η 9χρονη αγκαλιάζει τον πατέρα της.

«Δεν βρίσκουμε λέξεις για να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας έπειτα από 50 δύσκολες και περίπλοκες ημέρες», δήλωσε ο Τόμας Χαντ, πατέρας της Έμιλι. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξαναβρίσκουμε την Έμιλι, αλλά παράλληλα σκεφτόμαστε (…) όλους τους ομήρους που δεν έχουν επιστρέψει ακόμη σπίτια τους».

Υπενθυμίζεται ότι o πατέρας της 9χρονης είχε συγκλονίσει τον κόσμο με μια συνέντευξη που έδωσε στο CNN, όταν του είχε ανακοινωθεί ότι η κόρη του ήταν νεκρή, μια πληροφορία που ευτυχώς αποδείχθηκε αναληθής.

Ο άνδρας είχε πει πως έμαθε με ανακούφιση ότι η κόρη του πέθανε, και δεν κρατείτο όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας. «Μου είπαν: “Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή” και τότε απλά είπα “Ναι!” Είπα “ναι” και χαμογέλασα, γιατί αυτά ήταν τα καλύτερα νέα από τις πιθανότητες που γνώριζα ότι υπήρχαν», είπε ο Χαντ με τρεμάμενη φωνή. «Η κόρη μου ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αν ξέρει κανείς για το τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο από τον θάνατο», είπε.

Μετά από ένα μήνα πένθους, πιστεύοντας ότι είχε σκοτωθεί, η οικογένειά της αποκάλυψε στις 6 Νοεμβρίου ότι οι ισραηλινές αρχές τους είπαν ότι το κορίτσι είναι όμηρος της Χαμάς και πιθανότατα κρατείται κάπου στην Λωρίδα της Γάζας.

To Top