Ελλάδα

Συγκλονίζουν Ελληνίδες που επέστρεψαν από το Σουδάν – «Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμ…

Συγκλονίζουν Ελληνίδες που επέστρεψαν από το Σουδάν – «Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στο Σουδάν εν μέσω των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών περιέγραψαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Δεκατιανοί, οι αδερφές Αλεξάνδρα και Κατερίνα Καλημέρη, που επέστρεψαν με ασφάλεια στην Ελλάδα, την ώρα που οι γονείς τους παραμένουν εγκλωβισμένοι στην αφρικανική χώρα.

Τα δύο κορίτσια είχαν παγιδευτεί στον ορθόδοξο ναό του Χαρτούμ κι έγιναν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να βρουν μία διέξοδο διαφυγής.

«Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε», είπε η Αλεξάνδρα, με την Κατερίνα να προσθέτει:

«Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά».

To Top