Πολιτική

Συνάντηση Πλεύρη – ΠΟΕΔΗΝ: Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση

Συνάντηση Πλεύρη – ΠΟΕΔΗΝ: Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση

Την πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ έθεσαν τον υπουργό όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας. Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και οι αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους, οι συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που λήγουν μέχρι το τέλος του έτους και η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, αφού ενημερωθεί ενδελεχώς για όλα τα θέματα και μελετήσει το αναλυτικό υπόμνημα που θα του καταθέσει η Ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Κατέστησε σαφές, πάντως, ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι αναστολές εργασίας όσων εργαζόμενων δεν κάνουν το εμβόλιο είναι θέματα που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση.

Comments
To Top