Ελλάδα

Συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

elenarapti

Συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, είχε μια παραγωγική συνάντηση με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, με θέμα τη «Σύνδεση της οικονομίας της Παραγωγής με την οικονομία της Φιλοξενίας». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Άγις Πιστιόλας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, η Εκτελεστική Διευθύντρια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Άννα Παπαδημητρίου και η Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Πρωτοβουλίας Άννη Καραγκιουλέ .

Τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν εκ μέρους των εκπροσώπων της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αφορούσαν στην επικοινωνία της πρωτοβουλίας με τους εποπτευόμενους Φορείς του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την ενίσχυση της ολιστικής εμπειρίας του επισκέπτη στη χώρα μας, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή δοκιμής ελληνικών γεύσεων και συνταγών ελληνικής μεσογειακής διατροφής. 

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επιδιώκει τη συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την προβολή των αμιγώς ελληνικών προϊόντων, που αποτελούν πρεσβευτές της χώρας και συμβάλουν στην τουριστική εξωστρέφεια της, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Η βιωσιμότητα της τοπικότητας είναι πρόκληση και στόχος για το Υπουργείο Τουρισμού και τον στρατηγικό του σχεδιασμό.

Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκεται η ενίσχυση της σχέσης των προϊόντων που καταναλώνονται με την τοπική παραγωγή καθώς είναι αυτά που αποτελούν τον θησαυρό της κάθε περιοχής και τη διαφοροποιούν.

Η ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί για την Έλενα Ράπτη, ως αρμόδια Υφυπουργό για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, βασική προτεραιότητα, καθώς η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να αναδείξουν τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού και μαζί το συνολικό τουριστικό της προϊόν. 

To Top