Κόσμος

Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη – Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

istanbul0attack

Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη – Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Στα χέρια των τουρκικών Αρχών βρίσκεται και δεύτερος ύποπτος δράστης της αιματηρής επίθεσης με πυροβολισμούς σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Κυριακής (28.1.2024), από την οποία σκοτώθηκε ένας 52χρονος ενώ το ISIS ανέλαβε την ευθύνη.

 Μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι πρόκειται για ξένους υπηκόους, ένας από το Τατζικιστάν και ένας από τη Ρωσία, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη του ISIS, που με ανακοίνωσή του ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο Τούρκος υπουργός, μετά την επίθεση στην εκκλησία, πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία 30 επιδρομές σε σπίτια και έγιναν 47 συλλήψεις.

Δύο ένοπλοι, έχοντας το πρόσωπό τους καλυμμένο με μάσκες, εισήλθαν περίπου στις 11.40 το πρωί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας της Κυριακής, στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία στον Βαθυρρύακα (Μπουγιούκντερε) στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και άνοιξαν πυρ.

Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε με τραύμα στο κεφάλι ένας 52χρονος που βρισκόταν ανάμεσα στους εκκλησιαζόμενους.

Το θύμα της επίθεσης, ο 52χρονος Τουντζέρ Τζιχάν, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκεπτόταν το τελευταίο διάστημα την εκκλησία παρέα με τον θείο του, χωρίς όμως να είναι ο ίδιος Χριστιανός.

Στα μέσα ενημέρωσης μίλησαν συγγενείς του, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είχε διαφορές με κανέναν, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των πιστών, ήταν συνταξιούχος και είχε μία ελαφρά νοητική υστέρηση.

Στην εκκλησία την ώρα της επίθεσης βρισκόταν και ο γενικός πρόξενος της Πολωνίας, Βίτολντ Λέσνιακ, με τα παιδιά του.

To Top