Ελλάδα

Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αθηνών – Κορίνθου – Κανονικά η κυκλ…

Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αθηνών – Κορίνθου – Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Συνελήφθη και ανακρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων ο οδηγός του βυτιοφόρου, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της πυρκαγιάς στο όχημα το οποίο μετέφερε τόνους υγραερίου όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30 η επικίνδυνη επιχείρηση μετάγγισης του υγραερίου από το βυτιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου που είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία ατελείωτων ουρών οχημάτων και απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν για ώρες. Ο δρόμος έκλεισε στο ύψος της Κακιάς Σκάλας λίγο μετά τις 12.30 για λόγους ασφάλειας καθώς υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική από τα διόδια Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από οχήματα ακινητοποιημένα για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Η μετάγγιση του υγραερίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 οπότε και αρχικά άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική ενώ στη συνέχεια δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού «με εντολή της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας δόθηκαν σε κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου. Σε κανονική λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος σε όλος το μήκος του».

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βυτιοφόρο φορτώνεται σε πλατφόρμα για να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο στον Ισθμό της Κορίνθου, συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων της αστυνομίας. Σταδιακά δίνεται στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο. Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε κατάσβεση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα, χωρίς να έχει προκύψει κάτι δυσάρεστο και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων».

Ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς ενώ συμπλήρωσε ότι « σημασία έχει ότι όλα πήγαν καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να προκύψει κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Σίγουρα ταλαιπωρήθηκαν οι συμπολίτες μας, αλλά επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας. Μπορεί να ταλαιπωρηθούν λίγο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία».

To Top