Τεχνολογία

«Συγγνώμη» ζήτησε το Instagram για τη λογοκρισία στην αφίσα της ταινίας του Pedro Almodovar

«Συγγνώμη» ζήτησε το Instagram για τη λογοκρισία στην αφίσα της ταινίας του Pedro Almodovar

«Συγγνώμη» ζήτησε το Instagram από τον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, μετά την αφαίρεση μιας αφίσας της νέας ταινίας του «Parallel Mothers» (Madres paralelas).

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Variety, η δημοφιλής πλατφόρμα κατέβασε το πόστερ αυτό, το οποίο απεικονίζει μία γυναικεία θηλή, και το οποίο αναρτήθηκε τη Δευτέρα, λόγω της πολιτικής του μέσου για το γυμνό.

«Προβλέπουμε ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις, όπου επιτρέπουμε το γυμνό σε κάποιες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθαρά καλλιτεχνικού περιεχομένου. Για τον λόγο αυτό αποκαταστήσαμε τις αναρτήσεις με το πόστερ της ταινίας του Αλμοδοβάρ στο Instagram και ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκαλέσαμε», σχολίασε λίγο αργότερα η πλατφόρμα, σε e-mail της προς το Associated Press.

Η επαναφορά της εικόνας στο Instagram ήλθε έπειτα από ανάρτηση και του σχεδιαστή της αφίσας, Χαβιέ Χαέν, που διαμαρτυρήθηκε, χθες, για την παραπάνω κίνηση αυτή. «Όπως αναμενόταν», έγραψε, «το Instagram κατέβασε το πόστερ που δημιουργήσαμε για την τελευταία ταινία του Αλμοδόβαρ».

Αναδημοσίευσε, έπειτα, την αφίσα, αφότου επετράπη και πάλι η κοινοποίησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Instagram έχει δεχτεί κριτική για την πολιτική του γύρω από τις επιτρεπόμενες εικόνες του γυναικείου σώματος και από χρήστες του, υπό το hashtag #FreeTheNipple.

View this post on Instagram

A post shared by La llave del armario (@llavedelarmario)

Υπενθυμίζεται πως στους «κανόνες της κοινότητας» της εταιρείας, διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι κάποιες φορές ορισμένοι χρήστες κοινοποιούν φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο για καλλιτεχνικούς ή δημιουργικούς σκοπούς, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν επιτρέπουμε το γυμνό περιεχόμενο στο Instagram. Αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και ψηφιακό περιεχόμενο που απεικονίζουν σεξουαλική επαφή, γεννητικά όργανα ή κοντινά πλάνα σε εντελώς γυμνά οπίσθια. Περιλαμβάνει, επίσης, φωτογραφίες που απεικονίζουν γυναικείες θηλές, εκτός αν πρόκειται για εικόνες θηλασμού, τοκετού ή στιγμιότυπων μετά τον τοκετό, εικόνες σχετικές με καταστάσεις που αφορούν θέματα υγείας (π.χ. εικόνες μετά από μαστεκτομή, ενημερωτικό περιεχόμενο για τον καρκίνο του στήθους ή εικόνες από χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου) ή εικόνες που δείχνουν ενέργειες διαμαρτυρίας Επιτρέπονται, επίσης, οι φωτογραφίες που απεικονίζουν πίνακες ζωγραφικής με γυμνές σκηνές και γυμνά αγάλματα».

Σημειώνεται, τέλος, πως το «Parallel Mothers», με πρωταγωνίστριες τις Penélope Cruz, Rossy de Palma και Aitana Sánchez-Gijón, ανοίγει το Φεστιβάλ Βενετίας την 1η Σεπτεμβρίου.

Comments
To Top