Κόσμος

Συνολικά 27 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε στρατιωτική επιχείρηση στη Σομαλία

somalia

Συνολικά 27 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε στρατιωτική επιχείρηση στη Σομαλία

Ο Εθνικός Στρατός της Σομαλίας (SNA) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι 27 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε τρία χωριά της πολιτείας Γκαλμουντούγκ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι τρεις βάσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης καταστράφηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης, το βράδυ της Παρασκευής. «Στόχοι ήταν τρεις εχθρικές βάσεις, οι οποίες καταστράφηκαν μαζί με οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό», υπογραμμίζεται στη σχετική ενημέρωση από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Τους τελευταίους μήνες, ο σομαλικός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο αρκετών περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Σεμπάμπ. Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα, διεξάγει – εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια – ένοπλο αγώνα κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να την ανατρέψει και να επιβάλλει στη χώρα τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

To Top