Αθλητικά

Τα… έσπασε ο Άρης και λύγισε στο “θρίλερ” με Κλουζ! (Highlights)

Τα... έσπασε ο Άρης και λύγισε στο "θρίλερ" με Κλουζ! (Highlights)

Οι Θεσσαλονικείς πληγώθηκαν από την αστοχία και τις απουσίες τους, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 61-69 στο Nick Galis Hall.

Ο Άρης «πλήρωσε» στο φινάλε του αγώνα την αστοχία του Γκάλινατ και ηττήθηκε με 61-59 από την Κλουζ για την 5η αγωνιστική του EuroCup.

Ύστερα από δύο σερί θετικά αποτελέσμα στην Ευρώπη, οι «κιτρινόμαυροι»… πέταξαν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη. Κομβικό σημείο στο φινάλε του αγώνα το χαμένο λέι απ του Γκάλινατ.

Με… μπροστάρη τον Γκάλινατ

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το πρώτο δεκάλεπτο για τον Άρη κόντρα στην Κλουζ, παρά τη σημαντική απουσία του Βασίλη Τολιόπουλου. Οι «κιτρινόμαυροι» με δύο σερί τρίποντα του Γκάλινατ κι ακόμη ένα του Σανόγκο βρέθηκαν στο +7 (9-2). Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχοντας σε ρόλο… οδηγού τον 27χρονο Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος έστειλε τη διαφορά στο +12 (15-3) στα μέσα της πρώτης περιόδου. Η ομάδα από τη Ρουμανία στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό της, «μάζεψε» τη διαφορά, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και στο τέλος του δεκαλέπτου βρήκε την Κλουζ στο -3 (22-19).

Αλλαγή σκηνικού, χαμηλός ρυθμός

«Έβαλε» το πόδι στο… γκάζι η Κλουζ, «πάτησε» το… φρένο στο φινάλε ο Άρης

Άλλο πρόσωπο ο Άρης στην αρχή του τρίτου δεκάλεπτου. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να περιορίσουν τους φιλοξενούμενους, όμως η Κλουζ πέτυχε σερί 8-0, στέλνοντας τη διαφορά στο +7 (33-40). Ο Άρης «απάντησε» με Σανόγκο και Κατσίβαλη, «ροκάνισε» τη διαφορά στο -3 (39-42). Ο Τζάρελ με τρίποντο έστειλε εκ νέου την Κλουζ στο +7 (39-46), αλλά ο Κατσίβελης με εύστοχο δίποντο (41-46) «κράτησε» τον Άρη κοντά στο σκορ. Μάλιστα 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου ο Χάρελ πέτυχε τρίποντο ψυχολογίας στον αιφνιδιασμό (46-49).

«Πέταξε» τη νίκη στο φινάλε

Η τέταρτη περιόδο άρχισε, αλλά ύστερα από δύο λεπτά αγώνα υπήρξε προσωρινή διακοπή λόγω προβλήματος με το χρονόμετρο. Το θέμα λύθηκε και ο Χάρελ πετυχαίνει δίποντο – ισοφάρισης (49-49). Στη συνέχεια η μία ομάδα ακολουθήσε την άλλη στο σκοράρισμα μέχρι που… ξύπνησε ο Γκάλινατ για την εκ νέου ισοπαλία (55-55). Ο Άρης στο τέλος του αγώνα αστόχησε να σκοράρει κάτω από το καλάθι και η Κλουζ πέτυχε την τετάρτη νίκη της στο Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 33-32, 46-49, 59-61.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

To Top