Τεχνολογία

Τα ρομπότ του σεξ θα έχουν «ανθρώπινο» δέρμα και θα νιώσουν τις αισθήσεις – Πόσο θα αλλάξουν οι ερωτικές σχέσεις

Τα ρομπότ του σεξ θα έχουν «ανθρώπινο» δέρμα και θα νιώσουν τις αισθήσεις – Πόσο θα αλλάξουν οι ερωτικές σχέσεις

Η χρήση ρομπότ γίνεται πιο επιτακτική για τον άνθρωπο όσο περνάει ο καιρός, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι τις επόμενες δεκαετίες η «νέα επανάσταση» της τεχνητής νοημοσύνης θα αφορά τις μηχανές που σχετίζονται με την σεξουαλική επαφή.

Συγκεκριμένα, τα ρομπότ του σεξ ήδη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται ραγδαία -ιδιαίτερα μετά τα lockdown που έφερε ο κορονοϊός- με τους ειδικούς να πετυχαίνουν πρόσφατα δύο σπουδαία επιτεύγματα, που πρόκειται να φέρουν σημαντικές αλλαγές.

Μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης ανέπτυξαν ηλεκτρονικό δέρμα που νιώθει πόνο, ενώ ερευνητές από την Καλιφόρνια μέσω 3D εκτύπωσης έφτιαξαν δέρμα το οποίο δίνει στο ρομπότ την αίσθηση της αφής.

Σύμφωνα με την the-sun.com, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν 3D εκτυπωτή για να «τυπώσουν» το δέρμα, το οποίο τοποθέτησαν σε ρομποτική πλατφόρμα και την συνέδεσαν με αισθητήρες. Το δέρμα είναι κατασκευασμένο από υδρογέλη, μια πολυμερή ουσία που δεν διαλύεται στο νερό, ενώ είναι ιδιαίτερα απορροφητική και χρησιμοποιείται συχνά στον βιοϊατρικό τομέα.

Έτσι, δίνει στο δέρμα μια πιο ανθρώπινη αίσθηση, ενώ επιτρέπει στα ρομπότ να ανιχνεύουν πιο εύκολα τι υπάρχει γύρω τους.

Δέρμα που θα εντοπίζει ιούς και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Οι επιστήμονες ευελπιστούν η συγκεκριμένη τεχνολογία να δώσει περισσότερο έλεγχο στους ανθρώπους έναντι των ρομπότ, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει και ασφάλεια, καθώς πρόκειται να αναπτυχθεί περεταίρω.

Όπως αναφέρει η «The Sun» οι ερευνητές θέλουν να προσθέσουν στο δέρμα που δημιούργησαν νέες δυνατότητες πέρα από την αίσθηση αφής, όπως τον έλεγχο της θερμοκρασίας ή τον εντοπισμό χημικών ουσιών.

Μάλιστα, σε ένα ακραίο σενάριο, τα ρομπότ του σεξ θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν βακτήρια και να προειδοποιήσουν τον χρήστη για τυχόν κινδύνους, ακόμα και για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

«Μπορούμε επίσης να τα κάνουμε να αισθάνονται χημικές ουσίες και νευρολογικούς παράγοντες ή βιολογικούς κινδύνους όπως μολυσματικά βακτήρια και ιούς», είπε χαρακτηριστικά, ο Wei Gao, επίκουρος καθηγητής ιατρικής μηχανικής στο Caltech.

Άνθρωποι ή ρομπότ για ερωτικοί σύντροφοι;

Παρόλα αυτά, ορισμένοι είναι διστακτικοί για την συγκεκριμένη ανακάλυψη, καθώς θεωρούν αυτή η ανακάλυψη «προκαλεί» τις ανθρώπινες σχέσεις, γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να θέλουν να αναπτύξουν σεξουαλικές επαφές με ρομπότ, παρά με ανθρώπους, σε μία περίοδο που υπάρχει εξάρτηση της ανθρωπότητας από την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό λοιπόν, θα είχε ως αποτέλεσμα κοινωνική αποξένωση -σε μία εποχή που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό- και κατάρρευση παραδοσιακών δομών της κοινωνίας.

Χαρακτηριστικά, το 84% των ανθρώπων παγκόσμια έχει ένα smartphone, ενώ έρευνα που έγινε από το Sexual Alpha, έδειξε ότι δύο στους πέντε ανθρώπους θα διάλεγαν για ερωτικό παρτενέρ ένα ρομπότ, παρά έναν άνθρωπο. Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, σε δείγμα 3.292 ατόμων, το 30,1% είπε ότι θα ήθελε ερωτική επαφή με άνθρωπο, ενώ το 37,5% επέλεξε για ερωτικό σύντροφο ένα ρομπότ.

Οι επιστήμονες όμως, τονίζουν ότι παρά τις απότομες αλλαγές και ανακαλύψεις στον επιστημονικό τομέα, δύσκολα θα υπάρξουν ακόμα αναταράξεις στη ζωή μας.

Γυναίκα με μάσκα ρομπότ

«Νομίζω ότι τα πρώτα εξελιγμένα ρομπότ του σεξ θα δημιουργηθούν γύρω στο 2050, αλλά θα περάσουν άλλα 50 χρόνια μέχρι να τα συνηθίσει η ανθρωπότητα και οι άνθρωποι αποδεχτούν ότι είναι φυσιολογικό κάποιος να λέει: “είμαι ερωτευμένος με ένα ρομπότ και σκέφτομαι να το παντρευτώ”», είπε ο David Levy, γιατρός κοινωνικής ρομποτικής.

Επίσης, ο εμπειρογνώμονας δεοντολογίας Neil MacArthur έγραψε στο Men’s Health ότι ναι μεν τα ρομπότ του σεξ θα βοηθήσουν στην «οικειότητα και την ανισότητα του φύλου», με αποτέλεσμα να τα προτιμούν πολλοί άνθρωποι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθεί η σεξουαλική επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι δεν επιλέγουν πάντα την πιο εύκολη επιλογή, αλλά συνήθως θέλουν να ταλαιπωρήσουν τον εαυτό τους. Έτσι, εάν τα ρομπότ του σεξ κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση στη σεξουαλική επαφή, μπορεί οι άνθρωποι να προτιμήσουν να αναπτύξουν τις μεταξύ τους σχέσεις. «Επιλέγουμε την ποικιλία, και έτσι προχωράμε τη ζωή και την καριέρα μας. Επιλέγοντας μόνοι μας τα δύσκολα από τα εύκολα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Men’s Health.

To Top