Αθλητικά

Τάσσεται με Άρη και “καρφώνει” ΠΑΟ-Ολυμπιακό η ΑΕΚ – “Επιτέλους με ίσους όρους” – Τα 4 σημεία που προτείνει

Τάσσεται με Άρη και "καρφώνει" ΠΑΟ-Ολυμπιακό η ΑΕΚ - "Επιτέλους με ίσους όρους" - Τα 4 σημεία που προτείνει

Ανακοίνωση με αποδέκτες τους δύο “αιώνιους” εξέδωσε η Ένωση, παίρνοντας θέση υπέρ του Άρη στο αίτημα των Θεσσαλονικιών για μετάθεση της ημέρας της αναμέτρησης με τους Πράσινους.

Υπέρ του αιτήματος του Άρη για μετάθεση της ημέρας της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι των Κίτρινων, τάσσεται η ΑΕΚ ΒΕΤSSON και ζητά να διεξάγεται το πρωτάθλημα με ίσους όρους.

Μάλιστα προτείνει μια σειρά από μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής πρωταθλήματος, με στόχο τον υγιή ανταγωνισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“H ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει, ότι στη σύσκεψη της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (30/01), πρόκειται να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο αίτημα της ΚΑΕ Άρης Midea για μετάθεση της ημέρας της αναμέτρησης με ΠΑΟ.

Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, ότι βασική προτεραιότητά μας είναι η απονομή δικαιοσύνης και όχι οι ευκαιριακές μικροσυλλογικές σκοπιμότητες. Βασική προτεραιότητά μας παραμένει το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ συνολικά, και ως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε, όπως πράττουμε άλλωστε επί δέκα συναπτά έτη.

Πρόδηλο είναι, ότι οι κανόνες του ελληνικού Πρωταθλήματος δεν γίνεται να διαμορφώνονται κάθε φορά με βάση τις ανάγκες των δύο ομάδων, που συμμετέχουν στην Εuroleague.
Aυτό πρέπει ν’ αλλάξει.

Και για ν’ αλλάξει, απαιτείται βούληση από όλες τις ΚΑΕ, προκειμένου για τη διασφάλιση της ισονομίας και της βελτίωσης των συνθηκών διεξαγωγής Πρωταθλήματος, με στόχο τον υγιή ανταγωνισμό.

Τι προτείνουμε:
-Mη διεξαγωγή αγώνων τη Δευτέρα, όπως δεν διεξάγονται αγώνες Δευτέρα σε προηγμένα πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στην Euroleague.
-Θεσμοθέτηση Salary Cαp, όπως ισχύει στο γαλλικό πρωτάθλημα.
-Ισόποσο καταμερισμό ΟΛΩΝ των εσόδων (τηλεοπτικά, χορηγικά κλπ).
-Τους παρατηρητές Διαιτησίας στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ.

Η ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε παρατήρηση σχετική με τα άνωθεν, ήτοι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των κανόνων, από τον οιονδήποτε, και προφανώς έχει κι άλλες προτάσεις να καταθέσει προς συζήτηση.

Δεν προτίθεται, ωστόσο, να παραμείνει αδρανής έως ότου διαπιστώσει, ότι κάτι αλλάζει.
Αναμένουμε την κινητοποίηση όλων των ΚΑΕ, που επιθυμούν ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

AEK BETSSON BC”.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μπαρτζώκα για Τζέιμς – 2.6 εκατ. μόνο για Βεζένκοφ οι Αγγελόπουλοι – Ελεύθερος ο MVP του Ζοτς!

To Top