Τελεσίγραφο επέδωσε ο Μπένι Γκαντζ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη συγκρότηση σαφούς σχεδίου για τη διακυβέρνηση της Γάζας, μετά το τέλος του πολέμου με τη Χαμάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, ο Ισραηλινός υπουργός Πολέμου, Μπένι Γκάντζ, ζήτησε να δεσμευτεί ο Νετανιάχου σε ένα συμφωνημένο όραμα- προοπτική για τη σύγκρουση στη Γάζα, που μεταξύ άλλων θα καθορίζει ποιος θα κυβερνά το έδαφος αυτό μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γκαντς δήλωσε ότι θέλει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων έως τις 8 Ιουνίου. Εάν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες του, είπε ο Γκαντς, θα αποσύρει το κεντρώο κόμμα του από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του συντηρητικού πρωθυπουργού.

Η Χαμάς δηλώνει ότι απορρίπτει κάθε στρατιωτική παρουσία στην παλαιστινιακή γη

Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση χθες, Παρασκευή, αναφέροντας ότι η προσωρινή προβλήτα που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας (για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας) δεν είναι εναλλακτική λύση στο άνοιγμα όλων των χερσαίων σημείων διέλευσης υπό την παλαιστινιακή επίβλεψη, προσθέτοντας ότι απορρίπτει οποιαδήποτε στρατιωτική παρουσία στην παλαιστινιακή γη.