Ιστορίες

Τεράστια υπόκλιση στην ΕΡΤ: Μπαίνει για ακόμη μία χρονιά δυναμικά στη μάχη της τηλεθέασης

H ΕΡΤ επανήλθε πέρσι δυναμικά με νέες σειρές και οι οποίες πραγματικά τα πήγαν εξαιρετικά, δημιουργώντας ένα ισχυρό κοινό. Πλεον υπάρχουν δυο ακόμα, οι οποίες συζητήθηκαν στην πρεμιέρα τους. O λόγος για τα «Βαρδιάνος στα σπόρκα» και «Καρτ Ποστάλ» που απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια.

«Βαρδιάνος στα σπόρκα»

Η ιστορία εξελίσσεται στα μέσα του 19ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία της 50χρονης Σκεύως. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος), ο οποίος έχει μπαρκάρει λοστρόμος προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του Ρηνιώ, είναι άρρωστος, η Σκεύω μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει. Όσα καράβια θέλουν να επιστρέψουν στο λιμάνι δεν τα αφήνουν. Μένουν σε καραντίνα καθώς οι κάτοικοι φοβούνται. Ο διχασμός κυριαρχεί: Να σώσουνε ή να σωθούνε; Στο μεταξύ, ο Σταύρος αργοπεθαίνει… Η δύναμη της μάνας, που μέσα στην καραντίνα ξεπερνά όλα τα εμπόδια προκειμένου να σώσει τον γιο της από τον θάνατο, αποτυπώνεται ανάγλυφα στο σίριαλ της ΕΡΤ που από το πρώτο επεισόδιο έκλεψε την παράσταση.

Είναι σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ενώ τη διασκευή του σεναρίου υπογράφουν ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Την κεντρική ηρωίδα της σειράς, τη γριά Σκεύω, υποδύεται η Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, ερμηνεύει ο Γιώργος Σαββίδης. Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου. Ακόμη, εμφανίζονται ο Πέτρος Ξεκούκης ως Στάθης Χερχέρης, πατέρας της Ρηνιώς, ο Τάκης Βαμβακίδης ως μπαρμπα-Νίκας, συμπέθερος της Σκεύως, ο Παύλος Κουρτίδης ως καπετάν Κωνσταντής (στενός συνεργάτης του Χερχέρη), κ.ά. Τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχέρη, Βασιλική, υποδύεται η Μαρία Καβουκίδη.

 

Comments
To Top