Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αυξημένα τα κρούσματα – Δεν αποφασίστηκαν νέα μέτρα

«Η έξαρση έχει να κάνει με μια αδικαιολόγητη ανεμελιά. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί»

Η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες καταγράφει αυξημένα κρούσματα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποφασίστηκαν νέα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης και η υγειονομική επιβάρυνση  που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό. 

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Υπογραμμίστηκε δε ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

  • ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,
  • ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς,
  • ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,
  • ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,
  • ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και
  • ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η έξαρση έχει να κάνει με μια αδικαιολόγητη ανεμελιά»

Λίγο μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, προχώρησε σε δηλώσεις. Ένα βήμα πριν το «επίπεδο 3» είναι η Θεσσαλονίκη, τόνισε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το thestival.gr.

«Η έξαρση έχει να κάνει με μια αδικαιολόγητη ανεμελιά. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας απηύθυνε έκκληση κυρίως προς τη νεολαία να αποφύγει τις συναθροίσεις σημειώνοντας: «Θέλει προσπάθεια αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε επίσης ότι η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, θα πραγματοποιήσει από αύριο εκτεταμένους ελέγχους ώστε να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα. Τα 49 από αυτά εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Comments
To Top