Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Άνοιξε η γη» σε προαύλιο σχολείου στα Πεύκα – Από θαύμα δεν τραυματίστηκε μαθητής

thessaloniki

Θεσσαλονίκη: «Άνοιξε η γη» σε προαύλιο σχολείου στα Πεύκα – Από θαύμα δεν τραυματίστηκε μαθητής

Καθίζηση εδάφους σημειώθηκε σε σχολείο στην περιοχή των Πεύκων στη Θεσσαλονίκη και παραλίγο να τραυματιστεί μαθητής.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, είχε ενημερώσει έναν μήνα πριν για προβλήματα καθίζησης στο έδαφος του προαυλίου.

Μάλιστα είχε προτείνει να μπει εκ νέου  μπετόν καθώς το κάλυμμα φρεατίου δεν στεκόταν πια στη θέση του και ήταν επικίνδυνο για τους μαθητές.  

Σήμερα, ένα μήνα μετά, όπως αναφέρει το grtimes.gr, άνοιξε το έδαφος κοντά στις βρύσες του σχολείου, οι οποίες πήραν κλίση και παραλίγο να υπάρξει και τραυματισμός μαθητή.

thessaloniki
Θεσσαλονίκη: «Άνοιξε η γη» σε προαύλιο σχολείου στα Πεύκα – Από θαύμα δεν τραυματίστηκε μαθητής 4

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε σχολείο που υποτίθεται ότι είναι καινούργιο σχετικά,  και ειδικά όταν θα μπορούσε να αποφευχθεί με την έγκαιρη ενασχόληση του Δήμου κατόπιν της  ενημερώσεώς μας ένα μήνα πριν, και είναι πραγματικά θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός σε μία αυλή που συναυλίζονται δύο Δημοτικά Σχολεία, και μάλιστα με την καθίζηση να συμβαίνει εν ώρα  μαθημάτων» γράφει σε επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. 

thessaloniki
Θεσσαλονίκη: «Άνοιξε η γη» σε προαύλιο σχολείου στα Πεύκα – Από θαύμα δεν τραυματίστηκε μαθητής 5

Όπως επίσης ενημερώνουν, υπάρχει σοβαρή βλάβη στο αλεξικέραυνο του σχολείου, καθώς έχει σπάσει το  σύρμα που οδηγεί στο αλεξικέραυνο με αποτέλεσμα να μη γίνεται η γείωση και να μην παρέχει καμία ασφάλεια. 

To Top