Η γενιά Z έχει επινοήσει έναν νέο όρο για τους ανθρώπους που βγαίνουν ραντεβού όχι και τόσο για τον ίδιο τον έρωτα, αλλά περισσότερο για το κοινωνικό στάτους: «Throning».

Σύμφωνα με το PureWow, ο όρος σημαίνει «να βγαίνεις με κάποιον που ενισχύει τη φήμη σου (και, πιθανότατα, τον εγωισμό σου) μόνο και μόνο από τη συναναστροφή», τοποθετώντας τον ουσιαστικά σε έναν θεωρητικό θρόνο.

Μια παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances διαπίστωσε ότι οι χρήστες εφαρμογών γνωριμιών προσπαθούν να βρουν ένα ταίρι περίπου «25% πιο επιθυμητό από τους ίδιους». Έτσι το «Throning» μπορεί να μην είναι απαραίτητα νέα έννοια.

Το «The Swaddle» ανέφερε ότι δεν είναι απαραίτητα κακό να δημιουργείς συνδέσεις για να διευρύνεις τους κοινωνικούς κύκλους – αρκεί να μην παρουσιάζεται αυτό ψευδώς ως ρομαντική σχέση.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο Μέσο, «το πρόβλημα προκύπτει όταν το κίνητρο κάποιου να βγει ραντεβού με κάποιον άλλο καθοδηγείται αποκλειστικά από τις κοινωνικές του φιλοδοξίες, αντί για το ρομαντικό ενδιαφέρον, την έλξη, τη στοργή και τα περισσότερα άλλα πράγματα που αποτελούν τα θεμέλια μιας σχέσης».

«Στην ουσία, λοιπόν, το throning δίνει προτεραιότητα στην επιρροή έναντι των κοινών συμφερόντων και αξιών, της ουσιαστικής σύνδεσης και της συναισθηματικής οικειότητας».

Η τάση του «throning» έρχεται λίγο μετά από μια έρευνα που προέβλεψε ποιες συνήθειες γνωριμιών είναι πιθανό να ευδοκιμήσουν το νέο έτος, όπως το «yap-trapping» ή το «freak matching».

Το πρώτο αναφέρεται στο να κολλήσετε σε ένα ραντεβού με ένα άτομο που κυριαρχεί στη συζήτηση, ενώ το δεύτερο είναι ένα «νεύμα» για την εύρεση ενός συντρόφου που του αρέσουν όλα τα ίδια ιδιόμορφα πράγματα, σύμφωνα με μια έρευνα του Plenty of Fish, όπως γράφει η New York Post.

Το «Freak matching» είναι εμπνευσμένο από το viral τραγούδι «Nasty» της Tinashe, στο οποίο η καλλιτέχνης θέτει το ερώτημα:«Is somebody gonna match my freak?»