Κόσμος

Το αμερικανικό ναυτικό άκουσε τη διάλυση του Titan – Πώς καταστρέφεται ένα υποβρύχιο λόγω αποσυμπίεσ…

UPOVRIXIO

Το αμερικανικό ναυτικό άκουσε τη διάλυση του Titan – Πώς καταστρέφεται ένα υποβρύχιο λόγω αποσυμπίεσης

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η Washington Post, μεταδίδουν ότι ανώτατος αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως ένα σύστημα που διαθέτει το σώμα για να καταγράφει ήχους κατέγραψε έναν ήχο συναφή με την καταστροφική αποσυμπίεση του βαθυσκάφους Titan. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε το βράδυ της Πέμπτης με τις αρχές να ανακοινώνουν τον εντοπισμό συντριμμιών του υποβρυχίου και το θάνατο των πέντε επιβατών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο ήχος καταγράφηκε κοντά στον χρόνο στον οποίο χάθηκε η επαφή με το βαθυσκάφος Titan την Κυριακή. Μολονότι, δε, ο αξιωματούχους του Ναυτικού των ΗΠΑ είπε ότι η καταγραφή δεν ήταν σίγουρο ότι προερχόταν από το βαθυσκάφος, οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν για την πληροφορία αυτή «άμεσα» τον επικεφαλής της επιχείρησης εντοπισμού του Titan.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ «η πληροφορία εξετάστηκε σε συνδυασμό με επιπλέον ηχητικά δεδομένα από άλλους εταίρους και η απόφαση που λάβαμε ήταν να συνεχίσουμε την αποστολή έρευνας και διάσωσης και να κάνουμε κάθε προσπάθεια να σώσουμε τους επιβάτες του βαθυσκάφους».

Τελικά, πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πλώρη του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού, με την αμερικανική ακτοφυλακή να ανακοινώνει την Πέμπτη πως ανήκουν στο Titan. Τα συντρίμμια υποδηλώνουν καταστροφική αποσυμπίεση που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους, ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή, επιβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ήταν: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Πως διαλύεται ένα υποβρύχιο λόγω αποσυμπίεσης

To Top