Κόσμος

«Το φθηνότερο σπίτι του κόσμου» με τιμή το ένα δολάριο πωλήθηκε τελικά έναντι 52.000 δολαρίων

«Το φθηνότερο σπίτι του κόσμου» με τιμή το ένα δολάριο πωλήθηκε τελικά έναντι 52.000 δολαρίων

Κατά την καταχώριση ενός σπιτιού στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογικής αγοράς ακινήτων Zillow πριν από δύο εβδομάδες, ο Chris Hubel πάτησε μόνο ένα αριθμητικό πλήκτρο για την τιμή του σπιτιού: 1 δολάριο.

Ο κτηματομεσίτης το ονόμασε «Το φθηνότερο σπίτι του κόσμου» και στην ηλεκτρονική περιγραφή του εφάρμοσε μια στρατηγική μάρκετινγκ που τελικά απέδωσε. Ο Hubel, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Whasington Post πρόβαλε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα «μοναδικά χαρακτηριστικά» του, συμπεριλαμβανομένης μιας «τρύπας στο πάτωμα» δίπλα στον φούρνο και τον κατάφυτο πράσινο κήπο που θα προσέγγιζε «τοπικά πλάσματα για ένα αυτοσχέδιο πάρτι στον κήπο».

Έγραψε μεταξύ άλλων στην καταχώρηση ότι «αυτό το σπίτι δεν είναι απλά ένα σπίτι – είναι ένα εισιτήριο για την περιπέτεια ακινήτων μιας ζωής. Μπες μέσα και ζήσε το συναρπαστικό τρενάκι των συναισθημάτων καθώς ανακαλύπτεις κάθε γωνιά και σχισμή που ζητιανεύει για το δημιουργικό σου άγγιγμα. Η οροφή μπορεί να έχει δει καλύτερες μέρες, αλλά δεν στάζει ακόμα – απλά σε κρατάει σε εγρήγορση, παρέχοντας ένα απρόσμενο ντους ενθουσιασμού όταν δεν το περιμένεις.

Ας μιλήσουμε για τα μοναδικά χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το μέρος να ξεχωρίζει -όπως η avant-garde εγκατάσταση τέχνης «τρύπα πατώματος» που βολικά βρίσκεται δίπλα στον φούρνο.

Αλλά περίμενε, υπάρχουν κι άλλα! Ο κήπος είναι ένας κενός καμβάς που περιμένει τον πράσινο αντίχειρά σας να κάνει τα μαγικά του. Φανταστείτε έναν κήπο τόσο άγριο, που ακόμα και η Μητέρα Φύση θα σήκωνε το φρύδι της. Οι υπερμεγαλωμένοι θάμνοι και τα εξωτικά αγριόχορτα προσφέρουν έναν αέρα μυστηρίου, προσκαλώντας τοπικά πλάσματα για ένα αυτοσχέδιο πάρτι στον κήπο.

Επενδυτές, αυτή είναι η στιγμή σας να λάμψετε! Είτε ονειρεύεστε να γυρίσετε προς τη δόξα, είτε να ξεκινήσετε ένα επικερδές εγχείρημα μίσθωσης, οι δυνατότητες αυτού του σπιτιού είναι τόσο απεριόριστες όσο και η φαντασία σας.

Μην αγοράζεις απλά ένα σπίτι – αγόρασε μια εμπειρία»

🏠 Unbelievable Real Estate Alert! 🤯 Can someone please check on Chris, because we think he might’ve lost it! Introducing the “World’s Cheapest Home” in Pontiac, MI—a 2-bed, 1-bath ranch asking just $1.00 🛠️🤪

Posted by Chris Hubel, Real Estate Agent on Monday, August 14, 2023

Η καταχώριση έγινε αμέσως viral. Πιθανοί αγοραστές κάλεσαν από όλο τον κόσμο και έγιναν περισσότερες από 140 προσφορές, που κυμάνθηκαν από 27 σεντς έως περισσότερα από 50.000 $. Το σπίτι παρέμεινε στην αγορά για οκτώ ημέρες, περιμένοντας κάποιον να αγοράσει το «εισιτήριο για την περιπέτεια ακίνητης περιουσίας μιας ζωής», όπως έγραψε ο Hubel.

Αυτός και η πελάτισσά του, Μαίρη Μπλερ, δέχτηκαν μια πρόταση την Τετάρτη το πρωί για 52.000 δολάρια.

«Φοβόμουν ότι θα έπρεπε να το πουλήσω για 1 δολάριο, αλλά αυτό δεν συνέβη ευτυχώς», είπε η Μπλερ, 64 ετών, στην Washington Post. «Αλλά απλά δεν περίμενα ότι θα δεχτούμε και μια τόσο μεγάλη προσφορά».

Η Μπλερ αγοράζει πουλάει και νοικιάζει ακίνητα στο Πόντιακ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, είπε.

Είχε συνεργαστεί με τον Hubel στο παρελθόν, και όταν εκείνος την πλησίασε πριν από μερικές εβδομάδες με την ιδέα να καταχωρήσει ένα από τα ακίνητά της για ένα μόνο δολάριο, του έδωσε το «πράσινο φως».

Το σπίτι με τα δύο υπνοδωμάτια και το ένα μπάνιο, το οποίο βρίσκεται στην East Ypsilanti Avenue αποτιμήθηκε στα 32.000 δολάρια το 2004, όταν η Μπλερ έγινε η μοναδική ιδιοκτήτριά του. Υπήρξε μια απόπειρα πώλησης το 2011 για περίπου 10.000 δολάρια, αλλά κανείς δεν το αγόρασε, είπε η Μπλερ. Το σπίτι παρέμεινε ακατοίκητο για όλο αυτό το διάστημα, σχεδόν 20 χρόνια.

«Η όλη ιδέα μου με αυτό είναι ότι όταν τιμολογείτε ένα σπίτι χαμηλότερα από την αγοραστική του δύναμη, σχεδόν πάντα αυτό θα βρει την πραγματική του αγοραστική αξία», είπε ο Hubel, προσθέτοντας ότι η καταχώρηση με το σπίτι της Μπλερ ήταν «ένα πείραμα για να το δείξει αυτό σε ακραίο επίπεδο» και πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη στρατηγική τιμολόγησης του ενός δολαρίου και σε άλλα ακίνητα στο μέλλον.

To Top