Κόσμος

Το Ισραήλ θα απελευθερώσει την ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι

Ahed Tamimi 1

Το Ισραήλ θα απελευθερώσει την ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι

Το Ισραήλ φέρεται να περιλαμβάνει το όνομα της ακτιβίστριας Άχεντ Ταμίμι στη λίστα με τους Παλαιστίνιους που θα απελευθερώσει, στο πλαίσιο της συμφωνίας που σύναψε με την Χαμάς.

Σύμφωνα με τον Guardian, η 22χρονη συνελήφθη εκ νέου τον Νοέμβριο λόγω ανάρτησης που έγινε στο Instagram από λογαριασμό που έφερε το όνομα της και έκανε αναφορά στους διωγμούς των Εβραίων από τον Χίτλερ.

Τότε, δεν είχε ανακοινωθεί αν πρόκειται για τον κανονικό λογαριασμό της ή κάποιον άλλον που απλώς έφερε το όνομά της, με την οικογένεια της γυναίκας να αρνείται τα πάντα, αναφέροντας ότι η κόρη τους στοχοποιείται.

Σημειώνεται, ότι η Άχεντ Ταμίμι δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις ισραηλινές αρχές. Η ίδια έγινε γνωστή το 2017, όταν σε ηλικία 16 ετών είχε χαστουκίσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη που πυροβόλησε με σφαίρα καουτσούκ στο κεφάλι τον 15χρονο ξάδελφο της, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Έκτοτε, έχει κατηγορηθεί ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, επειδή χαρακτηρίζει παράνομο των διωγμό Παλαιστίνιων από τα σπίτια τους, ώστε η γη να περάσει σε εβραϊκά χέρια, κυρίως στη Δυτική Όχθη.

To Top