Πολιτική

Το «merci» Μητσοτάκη σε Μακρόν για την αλληλεγγύη

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε στα γαλλικά τον Γάλλο πρόεδρο

Με ένα μήνυμα στο Twitter γραμμένο στα γαλλικά ευχαρίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξή του στην Ελλάδα και ενώ συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε στο μήνυμά του, στα γαλλικά, «ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

Δείτε το tweet του κ. Μητσοτάκη:

Χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από την Τουρκία.

Στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόνανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία. «Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα».

Comments
To Top