Ελλάδα

Το παρασκήνιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού 145 μεταναστών από νησίδα του Έβρου: Τους παράτησαν εκεί…

evros 1

Το παρασκήνιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού 145 μεταναστών από νησίδα του Έβρου: Τους παράτησαν εκεί Τούρκοι διακινητές

Μία μεγάλη επιχείρηση με στόχο τον απεγκλωβισμό με ασφάλεια 145 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στα Μαράσια, στον ποταμό Έβρο έστησαν την Πέμπτη (22/6) οι Αρχές.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης και οι ελληνικές Αρχές τα κατάφεραν επιστρατεύοντας φουσκωτά σκάφη και χρησιμοποιώντας σχοινιά.

Αρχικά δόθηκε σήμα από ΜΚΟ και στη συνέχεια έσπευσαν όλες οι Αρχές για να υπάρξει ασφαλής μεταφορά των μεταναστών στο ελληνικό έδαφος πλέον.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (23/6) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο διαπιστώθηκε πως τους μετανάστες μετέφεραν διακινητές από την τουρκική όχθη του Έβρου και τους άφησαν στην συγκεκριμένη νησίδα.

Πρόκειται για 70 άνδρες, 45 γυναίκες και 30 παιδιά.

Στο συγκεκριμένο σημείο, είχαν φτάσει μετανάστες και την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έγινε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού. Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν τρεις βάρκες, δύο της αστυνομίας και μία της ΕΜΑΚ.

To Top