Κόσμος

Το υποβρύχιο Titan εμφάνισε πρόβλημα ένα χρόνο πριν τη μοιραία αποστολή – Έκανε σβούρες σε βάθος 3.8…

Το υποβρύχιο Titan εμφάνισε πρόβλημα ένα χρόνο πριν τη μοιραία αποστολή – Έκανε σβούρες σε βάθος 3.800 μέτρων

Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το υποβρύχιο Titan που καταστράφηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, αναφέρουν ότι το σκάφος είχε εμφανίσει σοβαρό πρόβλημα ένα χρόνο πριν τη μοιραία αποστολή.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, πλάνα από το εσωτερικό του υποβρύχιου, που γυρίστηκαν ως μέρος ενός ντοκιμαντέρ του BBC του 2022, δείχνουν την κατάσταση.

Τότε, ο χειριστής έχασε τον έλεγχο περίπου 300 μέτρα μακριά από το ναυάγιο και σε βάθος 3.800 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το υποβρύχιο έφερνε σβούρες γύρω από τον εαυτό του.

Στο ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου ακούγεται ο χειριστής Scott Griffith να λέει πως «έχουμε πρόβλημα» και ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους προωθητήρες. Η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα το υποβρύχιο να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα και δεν μπορούσε να κινηθεί ούτε προς τα εμπρός ούτε προς τα πίσω.

«Ξέρετε τι σκεφτόμουν, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Ήμασταν κυριολεκτικά 300 μέτρα από τον Τιτανικό και παρόλο που βρισκόμασταν ήδη στο πεδίο των συντριμμιών, δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά αλλού παρά μόνο να κάνουμε κύκλους», είπε χαρακτηριστικά η Μεξικανή επιβάτης Reneta Rojas.

To Top