Αθλητικά

Τον ήθελε ο Ολυμπιακός, τον αρπάζει η ΑΕΚ! “Ασυγκράτητος φορ και pressing”

Τον ήθελε ο Ολυμπιακός, τον αρπάζει η ΑΕΚ! "Ασυγκράτητος φορ και pressing"

“Απίθανα τρεξίματα και εντυπωσιακή σεζόν με 14 γκολ”. Ποιος είναι ο παίκτης που θέλει η Ένωση, το ενδιαφέρον των Πειραιωτών και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά…

Επιθετικό από τη λίστα τού Ολυμπιακού φαίνεται ότι έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ, καθώς το όνομα του Ιωάννη Πίτα έχει συνδεθεί με τους Κιτρινόμαυρους τις τελευταίες ώρες.

Η Ένωση παραδοσιακά έχει στραμμένη την προσοχή στην αγορά της Μεγαλονήσου (αν και ο Πίττας από το περασμένο καλοκαίρι παίζει μπάλα στη Σουηδία) και μόνο τυχαίος δεν ήταν ο συναγερμός που είχε προκύψει πριν από 1,5-2 μήνες, μετά από δηλώσεις τού Γιώργου Σαββίδη – Ο Κύπριος παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ (και της Ομόνοιας) είχε αποκαλύψει ενδιαφέρον των Κιτρινόμαυρων για συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή, χωρίς να τον κατονομάσει.

Αργότερα, βέβαια, προσπάθησε να “μαζέψει” αυτη τη δήλωση, παρόλα αυτά φαίνεται πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Η καριέρα του Πίττα – Γιατί δεν ήρθε στον Ολυμπιακό – Τα ελάχιστα χρήματα που πλήρωσε η ΑΪΚ

Ο 27χρονος διεθνής άσος είναι προϊόν των ακαδημιών του Απόλλωνα Λεμεσού, με τη φανέλα του οποίου αναδείχθηκε ως φουνταριστός (έχει αγωνιστεί και ως δεξιός και αριστερός εξτρέμ), με 51 γκολ και 13 ασίστ σε 177 ματς. Με την φανέλα τής Εθνικής ομάδας έχει 5 γκολ σε 39 ματς, ενώ φέτος στην ΑΪΚ έχει πιστωθεί 16 γκολ και 1 ασίστ σε 26 παιχνίδια.

Γιατί δεν είχε έρθει στον Ολυμπιακό ο Πίττας το καλοκαίρι του 2023 και, τελικά, πήγε στην ΑΪΚ; Γιατί οι Πειραιώτες είχαν αξιολογήσει την περίπτωσή του στις 550.000 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν πρόταση που έχει καταθέσει η ομάδα τού Πειραιά στον Απόλλωνα Λεμεσού. Αλλά οι Κύπριοι την έχουν απορρίψει, καθώς ήθελαν ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Όπως και, τελικά, βρήκαν και πούλησαν τον Κύπριο άσο. Με αποτέλεσμα να μην βάλει ποτέ τα ερυθρόλευκα αλλά να υπάρχουν, τώρα, πιθανότητες για να φορέσει τα Κιτρινόμαυρα…

“Ασυγκράτητος  – 18 γκολ και πρώτος σκόρερ – Παίζει σε όλες τις μεγάλες ομάδες τής Σούπερ Λιγκ”

“Ο Πίττας ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια. Είναι ο ηγέτης της γραμμής κρούσης των “γαλάζιων”. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν με 18 γκολ (όσα πέτυχε και ο Ζάιρο). Ασυγκράτητος εντός του 2023, με 14 γκολ (+1 με την Εθνική Κύπρου). Ήταν πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2021-22“, ανέφερε μέσω του sportdog άριστος γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου, που γνωρίζει άριστα την περίπτωση του Πίττα.

Πώς σχολιάζεις το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι και της ΑΕΚ τώρα;

“Δεν μου προκαλεί έκπληξη η προσπάθεια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για να τον αποκτήσουν. Ο Πίττας μπορεί να παίξει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ”.

“Απίστευτα τρεξίματα, τρομερός στο επιθετικό pressing – Παίζει και αριστερός winger – Μυρίζεται το γκολ, είναι μέσα στις φάσεις”

Σε ποιες θέσεις παίζει;

“Μπορεί να αγωνιστεί και ως 2ος επιθετικός. Έχει απίστευτα τρεξίματα, τρομερός στο επιθετικό pressing. Σε παιχνίδι με ιδιαίτερες συνθήκες μπορεί να παίξει αριστερό winger για να στηρίξει τον μπακ”.

Τα καλά του στοιχεία;

“Μυρίζεται το γκολ. Είναι συνέχεια μέσα στις φάσεις. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Σε ομάδα παραγωγική στον τομέα των ευκαιριών, θα πετύχει εύκολα διψήφιο αριθμό τερμάτων, με την προϋπόθεση ότι θα τον στηρίξουν και θα τον εμπιστευτούν αν δεν σκοράρει σε κάποια ματς, κάτι που είναι φυσιολογικό”.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον αέρα η “συμμαχία” Σαββίδη-Μελισσανίδη – Δεν μιλάνε Αλαφούζος-Μαρινάκης

aek iwannhs pittas

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top