Κόσμος

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία

Στους πέντε υπολογίζονται μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στη βορειοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Δύο από τα θύματα εντοπίζονται στην Κωνσταντινούπολη, ενώ 12 ακόμη τραυματίστηκαν σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.

Οι τουρκικές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών διευκρίνισαν επίσης ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται στην επαρχία Κιρκλαρελί, στην βορειοδυτική Τουρκία. Η καταιγίδα στη διάρκεια της νύχτας είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει εν μέρει σταθμός του μετρό της Κωνσταντινούπολης και ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν από δημοτική βιβλιοθήκη δεκάδες ανθρώπους, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα και πάγκους αγορών να παρασύρονται από τα νερά. Οι βροχές αυτές ήρθαν ύστερα από ένα ιδιαίτερα ξηρό καλοκαίρι, στη διάρκεια του οποίου η στάθμη των υδάτων στους ταμιευτήρες νερού της πόλης αυτής των 16 εκατομμυρίων κατοίκων είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών.

To Top