Πολιτική

Τουρισμός για όλους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση αφήνει ο Χάρης Θεοχάρης

Τουρισμός για όλους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση αφήνει ο Χάρης Θεοχάρης

Την αισιοδοξία του για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (12/7) ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

«Δεδομένου των συνθηκών η χώρα πάει πάρα πολύ καλά. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε στο 83% του 2019. Συνολικά, στα περιφερειακά αεροδρόμια, είμαστε περίπου στο 55% με 60% του 2019 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αγγίξει και το 65% του 2019. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την ώρα» είπε χαρακτηριστικά στον ANT1.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων. «Θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση για το πρόγραμμα και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση» είπε.

Εστιάζοντας στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και πως αυτό επηρεάζει τον τουρισμό ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων πρέπει να παρακολουθείται στενά» και πρόσθεσε ότι «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί, γιατί δεν θέλουμε οι άλλες χώρες να μας βάλουν σε καραντίνες. Αν συνεχίσει η αύξηση κρουσμάτων δεν υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσουμε».

Ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, ενώ δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για την φετινή κίνηση στον τουρισμό, καθώς όπως είπε η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη. Όπως είπε η Ελλάδα είναι πρώτη σε προτιμήσεις στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας μας έχει βελτιωθεί γι’ αυτό και είμαστε επιθυμητοί ξανά». «Πρέπει να μείνουμε στην ποιότητα και να κρατήσουμε τα κρούσματα για να έρθει ο κόσμος», υπογράμμισε.

«Ανευθυνότητα η συμμετοχή σε κορονοπάρτι»

Χαρακτήρισε παράλληλα ανευθυνότητα την συμμετοχή σε κορονοπάρτι και τόνισε ότι «η πολιτεία έχει ευθύνη και απέναντι στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους εποχικά εργαζόμενους και στις τουριστικές επιχειρήσεις τονίζοντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης ήταν συνεχής και παντού, προσθέτοντας ότι και τώρα «θα είμαστε κοντά και στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους».

Comments
To Top