Κόσμος

Τουρκία: «Βγήκαν μαχαίρια» στην αντιπολίτευση – Ο Εκρέμ Ιμάμογλου άσκησε σκληρή κριτική στον Κεμάλ Κ…

imamoglou

Τουρκία: «Βγήκαν μαχαίρια» στην αντιπολίτευση – Ο Εκρέμ Ιμάμογλου άσκησε σκληρή κριτική στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Επίθεση κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και ουσιαστικά τον καλεί να παραιτηθεί μετά την ήττα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις εκλογές στην Τουρκία.

Στο μανιφέστο που εξέδωσε ο Ιμάμογλου σημειώνεται πως η κοινωνία αναμένει αλλαγή από την αντιπολίτευση και πως «δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα όταν υπάρχει αυτή η ανάγκη, να επιμένεις στα παλιά λάθη. Αυτό σημαίνει ότι δεν κατανοείς τα συναισθήματα εκατομμυρίων πολιτών που υποφέρουν από την ήττα».

Ακόμη τονίζει πως η αντιπολίτευση στην Τουρκία απέτυχε να προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας και ανέφερε πως: «τα τελευταία χρόνια, που το κράτος έχει εκφυλιστεί, τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας απέτυχαν να προστατεύσουν τη δημοκρατία».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, τα κόμματα είναι οι κύριοι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, έχουν την ευθύνη να προστατεύουν και να αναπτύσσουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες. αλλά και ένα απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας και ελέγχου για τη δημοκρατία».

Επίσης παραδέχεται πως η Τουρκία έχασε την ευκαιρία για αλλαγή στις τελευταίες εκλογές.

«Το αίτημα των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης για αλλαγή δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί. Δεν προσφέρθηκε εμπιστοσύνη και ελπίδα για αλλαγή του καθεστώτος. Λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, τόσο οι βουλευτικές όσο και οι προεδρικές εκλογές χάθηκαν σε συνθήκες που η κυβέρνηση στην πιο αδύναμη θέση. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκε μια μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση σε όσους απαιτούσαν αλλαγή», σημείωσε.

To Top