Κόσμος

Τριγμοί στις σχέσεις Κίνας-Γερμανίας – «Πολιτική πρόκληση» ο χαρακτηρισμός του προέδρου Σι ως «δικτά…

taiwan1

Τριγμοί στις σχέσεις Κίνας-Γερμανίας – «Πολιτική πρόκληση» ο χαρακτηρισμός του προέδρου Σι ως «δικτάτορα» από τη γερμανίδα ΥΠΕΞ

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, διαμαρτύρεται διότι η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, λέγοντας ότι ο χαρακτηρισμός είναι «παράλογος» και αποτελεί «ανοιχτή πολιτική πρόκληση».

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ είχε κάνει τα σχόλια αυτά την περασμένη εβδομάδα σε ζωντανή συνέντευξή της στο Fox News, όταν ερωτήθηκε για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία. «Αν ο Πούτιν νικούσε σ’ αυτό τον πόλεμο, ποιο σινιάλο θα δινόταν σε άλλους δικτάτορες στον κόσμο, όπως ο Σι, όπως ο κινέζος πρόεδρος;», είχε δηλώσει ο Μπέρμποκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως το σχόλιο της Μπέρμποκ ήταν «εξαιρετικά παράλογο» και παραβίασε την πολιτική αξιοπρέπεια της Κίνας. «Είναι μια ανοιχτή πολιτική πρόκληση», δήλωσε η Μάο στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως η Κίνα διαμαρτυρήθηκε στη Γερμανία.

To Top