Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην ένταση για να ξεφύγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην ένταση για να ξεφύγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα

«Η στρατηγική της έντασης αποτελεί στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να συσπειρώσει ένα ακραίο εκλογικό ακροατήριο», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9.

Αναφερθείς στη συζήτηση που έγινε την Παρασκευή στη Βουλή, σημείωσε πως «παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών του για τα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν σημειωθεί στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, όπως ήταν η εισβολή στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ ή ο ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου, του νεαρού που έφυγε τελικά από τη ζωή, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετανόητος και βαθύτατα κυνικός».

«Αυτό ήταν ξεκάθαρο, ειδικά τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συγγνώμη ειρωνευόμενος και γελώντας. Το ύφος με το οποίο δήθεν ζητούσε συγγνώμη, φανέρωνε ότι δεν εννοούσε τίποτα από αυτή τη συγγνώμη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που πυροδοτεί την ένταση και επενδύει στην αστυνομική βία», τόνισε, «όχι μόνο γιατί επιδιώκει να βγει από το πολιτικό του αδιέξοδο, αλλά και γιατί ιδεολογικά ακολουθεί αυτή τη στρατηγική». «Υπό την ηγεσία του, η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί πλέον σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό υβρίδιο», πρόσθεσε.

Επισήμανε, ακόμα, ότι «στο διάστημα διακυβέρνησης της ΝΔ, δε βλέπουμε μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως διατείνεται η κυβέρνηση». «Έχουμε 75% αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας, έχουμε την κυβερνητική κάλυψη αστυνομικών που έχουν ξεφύγει από τα όρια των καθηκόντων τους, αλλά έχουμε και δηλώσεις από την πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της αστυνομίας που λένε ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία τους έχει “λύσει” τα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Έχουμε επίσης τη σύσταση της ομάδας ΔΡΑΣΗ –στα χνάρια της παλιάς ομάδας ΔΕΛΤΑ του κ. Σαμαρά που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- η οποία έχει βασικό σκοπό να δέρνει», συμπλήρωσε.

Comments
To Top