Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλα τα κατάλληλα μέσα υποστήριξης στο Ισραήλ

joe biden

Τζο Μπάιντεν: Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλα τα κατάλληλα μέσα υποστήριξης στο Ισραήλ

Την «σταθερή και ακλόνητη υποστήριξη στην ασφάλεια του Ισραήλ», επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφορικά με την επίθεση της Χαμάς στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του, ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλα τα κατάλληλα μέσα υποστήριξης στην κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ»

Αναλυτικά η δήλωση του Μπάιντεν

Σήμερα το πρωί, μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για τις φρικτές και συνεχιζόμενες επιθέσεις στο Ισραήλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα αυτήν την αποτροπιαστική επίθεση εναντίον του Ισραήλ από τρομοκράτες της Χαμάς από τη Γάζα και κατέστησα σαφές στον Πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλα τα κατάλληλα μέσα υποστήριξης στην κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την τρομοκρατία. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν εναντίον οποιουδήποτε άλλου εχθρού του Ισραήλ, που επιδιώκει πλεονέκτημα σε αυτή την κατάσταση. Η υποστήριξη της Κυβέρνησης μου για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ακλόνητη.

Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για όλες τις οικογένειες που έχουν πληγωθεί από αυτή τη βία. Είμαστε συντετριμμένοι από τις ζωές που κόπηκαν τραγικά και ελπίζουμε σε ταχεία ανάρρωση για όλους όσους έχουν τραυματιστεί.

Η ομάδα μου και εγώ παρακολουθούμε στενά αυτήν την κατάσταση και θα παραμείνω σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.

To Top