Πολιτική

Βορίδης: Προσπάθεια υπό ακραίες συνθήκες για να αποκατασταθούν τα προβλήματα

Βορίδης: Προσπάθεια υπό ακραίες συνθήκες για να αποκατασταθούν τα προβλήματα

Η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία σταδιακά υποχωρεί, προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα. Ένα από τα βασικά ζητήματα αφορούσε την ηλεκτροδότηση, η οποία σταδιακά αποκαθίσταται στις περιοχές που διεκόπη.

Ερωτηθείς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για τις ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν για τα πεσμένα δέντρα που προκάλεσαν το πρόβλημα, ο Μάκης Βορίδης απάντησε ότι «έπρεπε τις προηγούμενες ημέρες να είχαν βγει συνεργεία και να εκτιμήσουν ποια δέντρα και κλαδιά είναι δυνατόν να πέσουν και να το προλάβουν. Η ευθύνη εδώ βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που πρέπει να διατηρήσει το δίκτυο ανέπαφο».

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε επί του θέματος: «Έτσι, έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει, ώστε να εικάσει και να κόψει και καθαρίσει όσα δέντρα έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε. Αλλά μόνο γι’ αυτό».

Επίσης, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί, ενώ έκανε λόγο για εργώδη προσπάθεια των αρμόδιων φορέων που ενεργούν «υπό ακραίες συνθήκες» για να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Comments
To Top