Πολιτική

Ξανθός: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης τα self test

Ξανθός: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης τα self test

Ως «επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση» χαρακτηρίζει τα self test ο Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια παρά τα κρούσματα κορονοϊού και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Μπορεί να βοηθήσουν επικουρικά μόνο.  Είναι προβληματικό το ότι δεν ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ή τον ΕΟΔΥ αλλά το ανακοίνωσε ο κ. Σκέρτσος. Κάνει διαγωνισμό η Πολιτική Προστασία με αμφίβολες διαδικασίες και με μία εταιρία να δεσπόζει. Μπορεί να κρύβονται μεθοδεύσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων», ανέφερε αρχικά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή εκπομπή του OPEN και συνέχισε:

«Έχει χαθεί η μάχη ελέγχου της διασποράς στον πληθυσμό. Οι κλειστοί χώροι εργασίας, οι κλειστές δομές, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπάρχει μεγάλο έλλειμμα έγκαιρης παρέμβασης. Χρειαζόμαστε νέο μείγμα υγειονομικών μέτρων που να δίνει έμφαση στην προνοσοκομειακή αντιμετώπιση κρουσμάτων. Το ΕΣΥ έχει επωμιστεί όλο το βάρος. Έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια»

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Ξανθός σημείωσε: «Γίνεται τεχνητό άνοιγμα αισιοδοξίας που είναι ανεδαφικό γιατί διαψεύδονται συνεχώς. Να γίνει σαφές ότι προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία».

Comments
To Top