Αθλητικά

Ξεκάθαρος πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ για τα γκολ των αμυντικών του Δικεφάλου

Αποθέωσε Κουλιέρακη παλαίμαχος του ΠΑΟΚ! "Είναι γεννημένος να παίζει ποδόσφαιρο" - Έτσι θα φτάσει ψηλά

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ όπου και μεταξύ άλλων ανέφερε τους λόγους που οι αμυντικοί του Δικεφάλου σκοράρουν περισσότερο από τους επιθετικούς του.

Λευτέρης Σακελλαρίου: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην αμυντικός σχολιάζοντας τον πλουραλισμό του σκοραρίσματος από τις αμυντικές ζώνες του ΠΑΟΚ, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, με αφορμή τα γκολ που σημείωσαν Ραχμάν Μπάμπα και Ζόαν Σάστρε. Μεταξύ άλλων, έκανε την δική του εκτίμηση και για την μάχη του τίτλου.

«Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και χρειάζεται από όλους τους παίκτες η επιθετική συνεισφορά. Όλοι πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή έφεση στο σκοράρισμα και όταν βρεθούν στην κατάλληλη θέση να σκοράρουν για να πάρει το αποτέλεσμα η ομάδα. Παλιά έβλεπες one-man-show με τρίπλες, τώρα όλες οι άμυνες είναι κλειστές και οι αμυντικοί είναι γρήγοροι. 

Έχει αλλάξει παγκόσμια στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που δεν το κάνουν είναι αυτές που θα εγκλωβιστούν. Όπως για παράδειγμα ο Παναθηναικός, που αν δεν είναι καλά ο Ιωαννίδης ή ο Μπακασέτας, εγκλωβίζονται. Ενώ βλέπεις ότι η ΑΕΚ δεν είχε εγκλωβιστεί πίσω, όσο ο ΠΑΟΚ πίεζε. Βέβαια, μπορεί να υπάρχει και ο παίκτης που είναι επιθετικογενής, αλλά δεν είναι απαραίτητο να σκοράρει. Όπως Λίνο που είχε πολλά γκολ αλλά και πολλές ασίστ!»

Με αφορμή την δική του αναφορά στον Λίνο, έκανε και μια σύγκριση με τον Μπάμπα, ξεκαθαρίζοντας πως: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Μπάμπα, είναι πολύ μεγαλύτερη η προσφορά του στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ. Είχε βέβαια και περισσότερα χρόνια, αλλά και σαν αξία επίσης. Ο Λίνο ήταν από τα πρώτα σύγχρονα δεξιά μπακ και αν δεν είχε προβλήματα τραυματισμών θα ήταν ακόμη καλύτερος.

Τέλος, για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Βαθμολογικά έχει το προβάδισμα η ΑΕΚ, αλλά θα κριθεί μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν κάνει κάποια ομάδα διαφορά ως προς την σταθερότητα. Ο Ολυμπιακός έχει τις όμως έχει τις λιγότερες πιθανότητες να το πάρει », είπε ο Λευτέρης Σακελλαρίου.

baba mpampa paok

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top