Οι πρώτοι ειδικοί φάκελοι προς τους ψηφοφόρους που επιθυμούν να μετέχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μέσω επιστολικής ψήφου, έφθασαν στους αποδέκτες και η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε όσους εστάλησαν οι ειδικοί φάκελοι ήρθε στα κινητά τους τηλέφωνα ένα γραπτό μήνυμα που αναφέρει επί λέξει:

«Αγαπητέ εκλογέα με εκλογικό κωδικό […], σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί το αντικείμενο […] με την επιστολική σας ψήφο. Εσωκλείονται ειδικές οδηγίες». Όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι διαδικασίες είναι ταχύτατες και υπολογίζεται ότι το πολύ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν λάβει τον ειδικό φάκελο όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Θυμίζουμε ότι τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας έληξε η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, με τον τελικό αριθμό εγγεγραμμένων να ανέρχεται σε 202.556, εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι της επικράτειας και 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών καταγράφηκε στη Γερμανία (9.578), στο Ηνωμένο Βασίλειο (9.090), στις ΗΠΑ (3.857), το Βέλγιο (3.491), στην Ολλανδία (3.119) και στην Κύπρο (2.808).

Όσοι ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, μπορούν επίσης να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς εκεί έχουν αναρτηθεί τα έντυπα οδηγιών, τα έντυπα υπεύθυνης δήλωσης και τα ψηφοδέλτια για όποιον πχ κάνει λάθος και θέλει να τα τυπώσει μόνος του. Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα εδώ.