Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου

«Η τεχνολογική εξέλιξη θα προχωρήσει»

«Η τεχνολογική εξέλιξη θα προχωρήσει. Αυτό που, όμως, έχει σημασία σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο είναι να διασφαλίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο, η διαφάνεια, ο δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος. Να λειτουργεί η τεχνολογία ως μέσο και εργαλείο στο πλαίσιο της δημοκρατίας, και του κράτους δικαίου, για την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην εναρκτήρια ομιλία της, στο 9ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Government Forum με κύριο θεματικό άξονα «Ο Ψηφιακός και Διοικητικός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα μπροστά στις απαιτήσεις της Οικονομίας και της Κοινωνίας των Πολιτών».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά προγράμματα, όπως τα Ψηφιακά Οργανογράμματα και Περιγράμματα θέσης, η Ψηφιακή Πλατφόρμα Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η Απογραφή Προσωπικού Δημοσίου και η αναβάθμιση της Διαύγειας.

Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προχωρούν το Ενοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) και Ψηφιακών Υπογραφών.

Η αρμόδια υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Ψηφιακό ΚΕΠ, το οποίο σε πρώτη φάση θα αρχίσει να λειτουργεί από φέτος, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.

Comments
To Top