Πολιτική

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Οι έξι στόχοι για το 2021

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Οι έξι στόχοι για το 2021

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τρίτη (16/3) το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021 το οποίο περιλαμβάνει τους έξι στόχους του.

Αναλυτικά οι έξι στόχοι είναι εξής:

  • Βελτίωση ποιότητας σχεδιασμού έργων υποδομών.
  • Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις μεταφορές.
  • Αναμόρφωση του μεταφορικού έργου και μετάβαση σε νέες μορφές κινητικότητας.
  • Εκσυγχρονισμός αερομεταφορών.
  • Βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και της οδικής ασφάλειας.
  • Βελτίωση των διαδικασιών του υπουργείου, μέσω της απλούστευσης ή και της ψηφιοποίησής τους, καθώς και συσχέτισή τους με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης.

Το Σχέδιο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης (government.gov.gr/etisia-schedia-drasis-ipourgion-2021) και, όπως εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, αποτελεί δομικό στοιχείο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής.

Στο ετήσιο Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνονται, επίσης, τα βασικά μετρήσιμα προσδοκώμενα αποτελέσματα από την επίτευξη αυτών των στόχων, οι δράσεις για την υλοποίησή τους, καθώς και τα σχετικά με αυτές τις δράσεις εμβληματικά έργα.

«Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, μαζί με το στελεχιακό δυναμικό του, εργάστηκαν και εργάζονται στην κατεύθυνση της εμπρόθεσμης και ποιοτικής υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης που έχουμε θέσει, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της χώρας και τη δημιουργία αξιόπιστων, ασφαλών και υψηλών προδιαγραφών υποδομών, αλλά και υπηρεσιών μεταφορών, σημαντικής προστιθέμενης αξίας, θέτοντας πάντοτε στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη» επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Comments
To Top