Πολιτική

Ζαχαριάδης: Έχω αποφασίσει να είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και να παλέψω τις ιδέες μου

zaxariadis 4

Ζαχαριάδης: Έχω αποφασίσει να είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και να παλέψω τις ιδέες μου

Την πρόθεσή του να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και να παλέψει για τις ειδές τους εξέφρασε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θεωρώ τις αποχωρήσεις λάθος, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ως πότε θα συζητάμε γι αυτό το θέμα; Νομίζω ότι όλοι, στο κόμμα πλέον πρέπει να εστιάσουμε στην κυβερνητική πολιτική. Ο κόσμος της παράταξης, του ευρύτερου χώρου, δεν θα ασχοληθεί με κανένα τρόπο με εμάς και με το πόσο μεγάλη αντιπαράθεση κάνουμε μεταξύ μας, και τι χαρακτηρισμό θα πει ο ένας στον άλλο. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα οποία συνεχίζουν να γράφονται στο facebook είναι λάθος. Πρέπει να σταματήσουν εάν θέλουμε να ξαναγίνουμε μεγάλο, πλειοψηφικό κόμμα, κάτι που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε.

(…) Θεωρώ απολύτως κρίσιμο να βρισκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εκφράζουν τη διαφωνία τους και την αντίθεσή τους με την κυβερνητική πολιτική. Και είναι μάλιστα κοινωνικές ομάδες οι οποίες -όχι σε κάποιο μακρινό παρελθόν, αλλά 150 μέρες πριν- είχαν στηρίξει συντριπτικά τη Νέα Δημοκρατία. Παρακολουθώ αυτά τα οποία γίνονται στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Το κόμμα μου, ενιαίο τότε, υπέστη μια συντριβή στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών. Τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στο δρόμο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαμαρτύρονται και βγαίνει ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κύριος Τσακλόγλου και προσβάλλει και αυτούς, αλλά και μια άλλη κατηγορία, στην οποία ομάδα εργαζομένων στους οποίους πρέπει να υποκλινόμαστε (…) Προσέβαλε και τους δικηγόρους και τους ντελιβεράδες. Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση η οποία αξιοποιώντας την υπαρκτή, τρομακτική εσωστρέφεια στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει μια έκρηξη αλαζονείας. Αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο», ανέφερε αρχικά.

Για την παραμονή του στο κόμμα, σημείωσε: «Εντάξει, τα κόμματα δεν είναι εκκλησίες, αλλά εγώ στο ορατό και στο αόρατο μέλλον έχω αποφασίσει να είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και να παλέψω τις ιδέες μου. Δεν είναι αντίπαλοι μου και αντίπαλοί μας, ούτε οι σύντροφοι οι οποίοι αποχώρησαν προχτές, ούτε οι άνθρωποι που είναι στο ΠΑΣΟΚ, ούτε οι λογικοί άνθρωποι που ψηφίζουν ΚΚΕ και θέλουν αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική».

Για τις αποχωρήσεις είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πολύ μεγάλος γιατί βρέθηκε κοντά στις ελπίδες, στις προσδοκίες, στις ανησυχίες και στις διεκδικήσεις των πολιτών. Αυτό είναι μείζον για ένα πολιτικό κόμμα. Τα κόμματα υπάρχουν για να μπορούν να υπηρετούν κοινωνικές σχέσεις, κοινωνικές ανάγκες, να εκφράζουν κοινωνικές ομάδες. Δεν υπάρχουν ως αυτοσκοπός. Το δεύτερον είναι με ενότητα στο εσωτερικό του και διεύρυνση. Έτσι έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλος από το 2012 και μετά, όχι διασπασμένος, όχι με αποχωρήσεις».

To Top