Κόσμος

Ζελένσκι: Η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει το Μπαχμούτ πριν από την προθεσμία της 9ης Μαΐου

Ζελένσκι: Η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει το Μπαχμούτ πριν από την προθεσμία της 9ης Μαΐου

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε την Τρίτη (9/5) ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία πριν από τη ρωσική εορτή της 9ης Μαΐου που σηματοδοτεί τη νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ουκρανός στρατηγός δήλωσε την Κυριακή (7/5) ότι η Ρωσία συνέχιζε να ελπίζει ότι θα καταλάμβανε το Μπαχμούτ πριν από τις σημερινές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης ενώ εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην περιοχή.

«Το Κίεβο θέλει άρση των “απαράδεκτων” εμπορικών περιορισμών»

Οι εμπορικοί περιορισμοί που επιβάλλονται από τους γείτονες της Ουκρανίας στην ανατολική Ευρώπη είναι «απολύτως απαράδεκτοι» και ότι το Κίεβο αναμένει «ισχυρές» ευρωπαϊκές αποφάσεις για την άρση τους ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε συνέντευξη Τύπου με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο, ο Ζελένσκι επεσήμανε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τέτοιου είδους εμπορικοί περιορισμοί είναι σκληροί, έχουν χαρακτήρα προστατευτισμού και χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία που εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

To Top