Ελλάδα

3 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ανδρικής τριχόπτωσης

antras

3 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ανδρικής τριχόπτωσης

Εάν παρατηρείτε μερικές επιπλέον τρίχες στο μαξιλάρι σας ή κάποιες κενές περιοχές στο τριχωτό της κεφαλής σας, τότε έχετε τριχόπτωση και αραίωση μαλλιών. Η ανδρική τριχόπτωση είναι πολύ συνηθισμένη, ειδικά καθώς μεγαλώνετε και εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό ανδρικής φαλάκρας. Αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι κοινό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό. Υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων και στρατηγικών που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση σας:

1.Το άγχος και η τριχόπτωση σχετίζονται άμεσα. Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να προκαλέσουν πολλαπλούς τύπους τριχόπτωσης. Προσπαθήστε να ελέγξετε το άγχος σας με τακτική άσκηση και τεχνικές χαλάρωσης όπως βαθιά αναπνοή και διαλογισμό. Μπορείτε επίσης να βρείτε τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος, όπως να είστε οργανωμένοι και να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας πιο αποτελεσματικά. 

2.Μία αλλαγή στο στυλ των μαλλιών σας θα σας βοηθήσει να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με την τριχόπτωση. Κάποια χτενίσματα μπορούν να συγκαλύψουν περιοχές με αραιά μαλλιά ή φαλάκρα. Πολλά στυλ μπορούν να λειτουργήσουν με αυτές τις περιοχές, χωρίς να τις κρύβουν αλλά να τις κάνουν μέρος της εμφάνισης. Επίσης μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να ξυρίσουν το κεφάλι τους. 

Το κλειδί είναι να βρείτε ένα στυλ που σας αρέσει που να ταιριάζει με τα μαλλιά σας. Ρωτήστε τον κομμωτή σας τι θα συνιστούσε για τον τύπο των μαλλιών σας και για τυχόν περιοχές που επηρεάζονται από την τριχόπτωση. Ακόμα κι αν αλλάζουν τα μαλλιά σας, το χτένισμά σας μπορεί να αλλάξει μαζί τους.

3.Ακολουθήστε μία ρουτίνα περιποίησης μαλλιών με προιόντα σχεδιασμένα για την τριχόπτωση. Η Genesis Homme της Kérastase είναι η ιδανική σειρά περιποίησης  διπλής δράσης ενάντια στην ανδρική τριχόπτωση, για αδύναμα μαλλιά με τάση λέπτυνσης. Αυξάνει αμέσως τη διάμετρο κάθε τρίχας για πιο πλούσια μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά την τριχόπτωση μακροπρόθεσμα. Η συγκεκριμένη σειρά είναι εμπλουτισμένη με συστατικά που τονώνουν το τριχοθυλάκιο. Περιλαμβάνει σαμπουάν πύκνωσης, σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για καθημερινή χρήση, ορό ενυδάτωσης, spray ενυδάτωσης και πηλό διαμόρφωσης.

00 KERxHOMME GENESIS KV2 Mobile
3 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ανδρικής τριχόπτωσης 3

Τα προιόντα πύκνωσης μπορούν να κάνουν την απώλεια μαλλιών σας λιγότερο αισθητή, γιατί κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο γεμάτα και γερά. Δοκιμάστε το σαμπουάν και τον πηλό πύκνωσης της σειράς Genesis Homme. Απλώστε τα στα μαλλιά σας ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία για καλύτερα αποτελέσματα.

Η ανδρική τριχόπτωση είναι μια κοινή πάθηση στους άνδρες. Η έρευνα δείχνει ότι η γενετική και οι ανδρικές ορμόνες παίζουν ρόλο στην αραίωση μαλλιών. Τα λεπτά μαλλιά και η υποχώρηση της γραμμής τους είναι χαρακτηριστικά της τριχόπτωσης. Η συστηματική φροντίδα των ανδρικών μαλλιών σας με τα σωστά προϊόντα και οι θεραπείες για την αραίωση των μαλλιών θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενώ τα κατάλληλα χτενίσματα θα σας δώσουν πίσω τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

To Top