Πολιτική

Αχτσιόγλου: Εφόσον εκλεγώ πρόεδρος σε 20 μέρες θα καταθέσω στη Βουλή σχέδιο για 35 ώρες εργασίας, χω…

Efi

Αχτσιόγλου: Εφόσον εκλεγώ πρόεδρος σε 20 μέρες θα καταθέσω στη Βουλή σχέδιο για 35 ώρες εργασίας, χωρίς μείωση μισθού

Η Έφη Αχτσιόγλου δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στα social media και υποσχέθηκε, ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα καταθέσει σχέδιο στη Βουλή, ώστε η εργασία να μειωθεί στο 35ωρο, χωρίς να επηρεαστεί ο μισθός.

«Δεσμεύομαι ότι, εφόσον εκλεγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ., μέσα στις πρώτες 20 μέρες θα καταθέσουμε στη Βουλή ένα συνολικό σχέδιο νόμου για τη μείωση του χρόνου εργασίας στο 35ωρο χωρίς μείωση μισθού», είπε χαρακτηριστικά.

«Με πολιτικό σχέδιο θα νικήσουμε και τώρα την κυβέρνηση της Δεξιάς. Γι’ αυτό στις 24 Σεπτεμβρίου σας ζητώ να με εμπιστευτείτε», είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου στο βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook:

«Σας είπα χθες ότι θα τα πούμε σύντομα και θα μιλήσουμε για πολιτική. Και είμαι εδώ για κάτι που μας καίει όλους. Αύριο η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη καταθέτει στην Ολομέλεια της Βουλής ένα συνολικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Το σχέδιο της Δεξιάς είναι απλό: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς ωράριο, θα είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, θα δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα χωρίς υπερωριακή αμοιβή και θα πληρώνονται οριακά για να αγοράζουν τα αναγκαία της ημέρας μέχρι την επόμενη.

Και θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να ζητάμε κάτι περισσότερο. Εμείς είμαστε εδώ ακριβώς για αυτό. Για να υψώσουμε φραγμό σε αυτό το σχέδιο μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από αυτήν. Είμαστε όμως και για κάτι άλλο. Για να προωθήσουμε το δικό μας πολιτικό σχέδιο που μπορεί να νικήσει.

Δεσμεύομαι ότι, εφόσον εκλεγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ., μέσα στις πρώτες 20 μέρες θα καταθέσουμε στη Βουλή ένα συνολικό σχέδιο νόμου για τη μείωση του χρόνου εργασίας στο 35ωρο χωρίς μείωση μισθού. Έτσι, με πολιτικό σχέδιο συγκροτημένο, μέσα από την εμπειρία μας, θα δώσουμε τη μάχη. Υπήρξα υπουργός Εργασίας, πετύχαμε νίκες, σε μία δύσκολη εποχή. Την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, την επιβολή κανόνων για την τήρηση των ωραρίων και τον περιορισμό των αυθαίρετων απολύσεων, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως την εμπέδωση στους εργαζόμενους ενός αισθήματος ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Με πολιτικό σχέδιο θα νικήσουμε και τώρα την κυβέρνηση της Δεξιάς. Γι’ αυτό στις 24 Σεπτεμβρίου σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Γιατί εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να νικήσουμε».

Η εργασιακή δυστοπία του κ. Μητσοτάκη αύριο στην ολομέλεια της Βουλής.Θα τη νικήσουμε με το πολιτικό μας σχέδιο.

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Wednesday, September 20, 2023

To Top