Αθλητικά

Αυθεντικό “super talent” στον Ολυμπιακό – Τον έχασαν ΠΑΟΚ και Γιουνάιτεντ!

Αυθεντικό "super talent" στον Ολυμπιακό - Τον έχασαν ΠΑΟΚ και Γιουνάιτεντ!

Το μεγάλο πρότζεκτ αμυντικού ηλικίας 19 ετών στο Λιμάνι, η σύγκρισή του με τον Ρέτσο, οι ευκαιρίες από τον Μεντιλίμπαρ, το ενδιαφέρον από δύο κορυφαίες ομάδες του εξωτερικού και η νέα του παρουσία στην αποστολή με την Άστον Βίλα!

Ο Ισίδωρος Κουτσίδης είναι ο … ευλογημένος 19χρονος Δραμινός στόπερ που μέσα σε 15 ώρες έζησε ως μέλος των δυο ομάδων τους δυο μεγάλους ευρωπαϊκούς θριάμβους του Ολυμπιακού, τις δυο μεγαλύτερες και όντως ιστορικές προκρίσεις στην ιστορία του κλαμπ. Την πρόκριση στους 4 του UECL της πρώτης ομάδας και την πρόκριση στον τελικό του Youth League  και τους δύο μέσα από την διαδικασία στα πέναλτι (παρεμπιπτόντως αποδείχθηκε και … γουρλής) !!

Στην Κωνσταντινούπολη ήταν στον πάγκο (πρώτη του αποστολή γαρ, ως “αντι – Ρέτσος”) – έζησε και τα όσα ακολούθησαν στα αποδυτήρια – και μετά  στην Νιόν έπαιξε αποτελώντας την γνωστή κολώνα της άμυνας της  ερυθρόλευκης Κ19. Ο Κουτσίδης ουσιαστικά έπαιξε με 2 – 3 ώρες ύπνο αφού πέταξε κατευθείαν από την Τουρκία στην Γενεύη κάνοντας συνολικά  2.700 χλμ. για να φτάσει τελικά στην Νιόν της Ελβετίας περίπου 4 ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα με την Νάντ! 

Ο Κουτσίδης όχι μόνο έπαιξε αλλά έβγαλε όλο το 94λεπτο με θετικό πρόσημο. Μεταφέροντας στην ομάδα του όχι μόνο την θετική … αύρα του  “έπους της Κωνσταντινούπολης” αλλά και το “μήνυμα” που εύστοχα του είχε δώσει ο Κώστας Καραπαπάς αποχαιρετώντας τον στο “Σουκούρ Σαράσογλου” και ενημερώνοντας τον για το ταξίδι που θα έκανε για να προλάβει τον ημιτελικό της Κ19.«Θέλω να πας αύριο στα παιδιά και να τους πεις με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησες εδώ απόψε…»! Αυτό ήταν υπεραρκετό για να “φτιάξει” τους νεαρούς ερυθρόλευκους -ήταν το καλύτερο boost- οι οποίοι  έτσι κι αλλιώς περίμεναν πως και πως τον Κουτσίδη στην Ελβετία  για να τους… ενισχύσει στο ματς αλλά και για να τους περιγράψει την… Θρυλική ιστορία του αγώνα με την Φενέρ.

Με ύψος 1,93 και ικανότητα να παίζει με την ίδια άνεση αριστερός και δεξιός στόπερ, ο Κουτσίδης είχε όλες τις προδιαγραφές του αυθεντικού super talent. Σύμφωνα με ειδικούς στην ηλικία του είναι ανώτερος από ότι ήταν ο Ρέτσος. Η εξέλιξη του όμως, πλέον στον Ολυμπιακό δημιουργεί ένα πολύ ελκυστικό “πακέτο” σύγχρονου αμυντικού. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από δυο χρόνια προσπάθησαν να τον… δελεάσουν και να τον “αρπάξουν” η Μπενφίκα (προσπάθησε μάλιστα να τον ανεβάσει στην Λισαβώνα) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ο Ολυμπιακός… καιροφυλακτούσε και δεν τον έχασε!! Έτσι τώρα τον … χαίρεται και αποτελεί δικαίως ένα πολύ μεγάλο προτζεκτ.

Ο Κουτσίδης που στις 23 Δεκεμβρίου θα κλείσει τα 20 του χρόνια είναι στην ηλικία που ο Κουλιεράκης ξεπετάχθηκε και καθιερώθηκε από τον Λουτσέσκου στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα με τον “Κούλιε” ήταν μαζί στην Ακαδημία του “δικεφάλου”, με τον Κουτσίδη όμως, να … αποχωρεί για τον Πανσερραϊκό τον Οκτώβριο του 2020. Και ένα χρόνο αργότερα, Ιούλιο του 2021 τον κατέβασε ο Ολυμπιακός στου Ρέντη. Τον έχασε ο ΠΑΟΚ, τον κέρδισε ο Ολυμπιακός με τον Κουτσίδη να έχει ακόμη ένα κοινό με τον Κουλιεράκη: τον ίδιο ατζέντη, τον Πασχάλη Τουντούρη αφού είναι “ομόσταβλοι” στην ” Prosport”! Ένας ακόμη καλός οιωνός για τον Δραμινό πανύψηλο στόπερ…

Ο Ισίδωρος Κουτσίδης που μετράει την φετινή σεζόν 21 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β και 7 στο Youth League εκτός από τον Τελικό της Δευτέρας λογικά θα είναι παρών και στον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Θα είναι ξανά στην αποστολή μιας και  είναι τιμωρημένος ο Ανδρέας Ντόι και μόνοι διαθέσιμοι στόπερ οι  Κάρμο, Ρέτσος. Με τον Μεντιλίμπαρ να τον εμπιστεύεται

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυρίζει ο… Κουλιεράκης του Ολυμπιακού – Κρούση από ΑΕΚ, τον έσωσε ο Μπέος

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top