Τεχνολογία

«Αυτή δεν είναι η Kendall Jenner» – Ο κόσμος φρίκαρε με τη Billie, το νέο chatbot της Meta

jenner

«Αυτή δεν είναι η Kendall Jenner» – Ο κόσμος φρίκαρε με τη Billie, το νέο chatbot της Meta

Αίσθηση έχει προκαλέσει το νέο chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που παρουσίασε η Meta. Η Billie έχει μορφή και μάλιστα μοιάζει τόσο πολύ με την Kendall Jenner, που πολλοί πίστεψαν πως ήταν στην πραγματικότητα το ίδιο το διάσημο μοντέλο.

«Γεια παιδιά, είμαι η Billie», αναφέρεται στο βίντεο, που αναρτήθηκε στο Instagram στη σελίδα του chatbot @yoursisbillie, η οποία έχει ήδη περισσότερους από 150.000 ακολούθους. Παρουσιάζοντας τον εαυτό της, η Billie αναφέρει πως είναι «σαν να έχεις μια μεγαλύτερη αδελφή στην οποία μπορείς να μιλήσεις για όλο».

«Θέλω απλώς να συστηθώ. Είμαι εδώ για να συνομιλώ όποτε θέλετε», λέει το chatbot. «Στείλτε μου μήνυμα για οποιαδήποτε συμβουλή. Είμαι έτοιμη να μιλήσω και ελπίζω να τα πούμε σύντομα», καταλήγει στέλνοντας ένα φιλί στην κάμερα.

Message me!

chatting with me is like having an older sister you can talk to, but who can’t steal your clothes 🙃

Posted by Billie on Thursday, October 5, 2023

Οι χρήστες των social media φαίνεται πάντως να τη βρήκαν περισσότερο δυστοπική παρά γοητευτική. «Αυτό είναι ειλικρινά τρομακτικό», έγραψε ένας σχολιαστής, σύμφωνα με τη New York Post, ενώ ένας άλλος σημείωσε:  «Δεν μου αρέσει αυτό, δεν μου αρέσει που πηγαίνει ο κόσμος, δεν θα το υποστηρίξω».

«Αυτό είναι τόσο ανατριχιαστικό… Ελπίζω να είναι στην πραγματικότητα η Kendall που λέει απλώς ότι είναι η Billie και όχι ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη γιατί αυτό είναι φρικτό», τόνισε κάποιος άλλος.

Το υπερρεαλιστικό Jenner-ative AI αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας της Meta, η οποία πληρώνει σε διασημότητες εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργηθούν chatbot με τη μορφή τους. Τα avatar απαντούν σε ερωτήματα, αναπτύσσοντας διαδραστική σχέση σε πραγματικό χρόνο με τους χρήστες, ενώ οι απαντήσεις τους δομούνται βάση της προσωπικότητας της διασημότητας που αντιγράφουν.

Η Billie είναι μόνο ένα μέλος από της ομάδας διάσημων βοηθών τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη η Πάρις Χίλτον, ο Τομ Μπρέιντι, o Ντουέιν Ροκ Τζόνσον και ο Σνούπ Ντογκ. «Κάθε προσέγγιση AI είναι τόσο υπερρεαλιστική που κάνει τα παλαιότερα μοντέλα AI να μοιάζουν με τα αγάλματα διασημοτήτων στο διαβόητο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων», σχολιάζει η New York Post.

«Η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη μάς επιτρέπει να δημιουργούμε διαφορετικές προσωπικότητες τεχνητής νοημοσύνης για να μας βοηθήσουν να κάνουμε διαφορετικά πράγματα», είπε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στους προγραμματιστές ενώ ανακοίνωσε την καμπάνια στο ετήσιο συνέδριο Connect στο Menlo Park της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα. Η Meta ελπίζει να χρησιμοποιήσει τους βοηθούς AI για να κάνει την εμπειρία χρήστη πιο διαδραστική.

To Top