Τεχνολογία

Αυτοί είναι οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη

ai 1

Αυτοί είναι οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη

Μπορεί να φαίνεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη εμφανίστηκε από το πουθενά. Όμως δεν εξεπλάγησαν όλοι με τη νέα τεχνολογία. Για τους ανθρώπους που απαρτίζουν το «AI 100» του Insider, η εμφάνισή της ήταν αναπόφευκτη, αν και η ταχύτητα με την διαχύθηκε στην παγκόσμια σκηνή ίσως να ήταν απρόσμενη, ακόμη και για ορισμένους μεταξύ αυτών.

Η νέα τεχνολογία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Κάποιοι την προσομοιάζουν με ένα «τεστ Ρόρσαχ», το ψυχολογικό τεστ για την εξέταση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας και των συναισθημάτων. Ρωτήστε κάποιον για την τεχνητή νοημοσύνη και θα αποκαλύψει κάτι για τον εαυτό τους, για το πώς αισθάνεται για την τεχνολογία, την οικονομία και το μέλλον.

Όπως και να έχει, η ανθρωπότητα έχει εισέλθει στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και το Insider συγκέντρωσε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτήν την τεχνολογία, αυτούς που την ανέπτυξαν, τη χρησιμοποιούν και αναλύουν τους κινδύνους της. Η λίστα περιλαμβάνει ανθρώπους που όχι μόνο πρωτοπορούν ξεπερνώντας τα όρια του πεδίου αλλά και εκείνους που προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται σταθερά και υπεύθυνα.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για τα πρόσωπα της λίστας στο Insider.com

To Top