Οικονομία

Αίτημα για δάνεια 2,3 δισ. ευρώκαι επιχορηγήσεις 1 δισ. ευρώ

1697548809 Snea default

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στην Κομισιόν το αίτημα για την τέταρτη δόση των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, ενώ το αίτημα για την τέταρτη δόση των επιχορηγήσεων ύψους 1 δισ. ευρώ θα υποβληθεί εντός του Μαΐου, καθώς απομένουν να εκπληρωθούν δύο από τα συνολικά 20 ορόσημα. Τα δύο ορόσημα που εκκρεμούν είναι η έγκριση τουλάχιστον 9.600 αιτήσεων στα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για επιχειρήσεις («Εξοικονομώ επιχειρώντας, αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις») και η ανάθεση της σύμβασης της Διπλής Ανάπλασης από τον Δήμο Αθηναίων.

«Στόχος είναι να συνεχίσει η χώρα μας να είναι στις πρώτες θέσεις στην ΕΕ ως προς την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, που είναι κρίσιμος παράγοντας για την επίτευξη του αναπτυξιακού στόχου», ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνοντας ακόμη την ενεργοποίηση του ποσού 500 εκατ. ευρώ από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κατευθυνθεί στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων για τη δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα αυτό που θα παρέχει εγγυήσεις για έως το 70% του αιτούμενου ποσού χρηματοδότησης θα κατευθυνθεί σε τρία προγράμματα υπό τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

To Top