Ελλάδα

Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Αττική: Η περιοχή έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα

seismoi2

Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Αττική: Η περιοχή έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα

Μια ανάρτηση για τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αττική, μεγέθους 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής, έκανε στο Facebook o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης. Όπως σημειώνει, έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγο απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου·

«Στης 6:35 σήμερα το πρωί είχαμε ένα μικρό σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 13,4 χλμ.

Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγο απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου·

Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ==>10:00am ΑΤΑΙΡΙΣΤΟΙ SKY==>10:20am ΕΡΤΕδώ η παρουσία μου στο SKY:…

Posted by Akis Tselentis on Thursday, October 12, 2023

Εκτιμώ ότι δεν έχουνε θέμα αλλά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια.

(**) Να ακούτε μόνο τις ανακοινώσεις των επισήμων κρατικών σεισμολογικών φορέων που ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ και τα παρακολουθούν και όχι μη σοβαρές εμπορικές ιστοσελίδες που εμφανίζουν μεγέθη που δεν ισχύουν για να μαζεύουν κλικ…», αναφέρει στην ανάρτησή του.

To Top