Αθλητικά

Αλλαγή πλάνου από Μεντιλίμπαρ, απόφαση για Αλεξανδρόπουλο – Εκτός ομάδας με εντολή Μαρινάκη top όνομα!

Αλλαγή πλάνου από Μεντιλίμπαρ, απόφαση για Αλεξανδρόπουλο - Εκτός ομάδας με εντολή Μαρινάκη top όνομα!

Κορυφαίος παίκτης ζητάει να παίξει, αλλά… έφαγε πόρτα στου Ρέντη! Τι συμβαίνει με τον νεαρό Έλληνα άσο και ποιος βρίσκεται πλέον οριστικά στην εξέδρα για πειθαρχικό παράπτωμα

Η διακοπή ήρθε σε ιδανικό σημείο για τον Ολυμπιακό προκειμένου να ξεκουραστούν οι βασικές μονάδες του μετά από μία σειρά απαιτητικών αγώνων, που κορυφώθηκε με την παράταση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θα επιστρέψουν και οι τραυματίες, συνεπώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του εν όψει του δυναμικού φινάλε της σεζόν, κατά το οποίο η ομάδα θα προσπαθήσει να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά και να παλέψει για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Ιδιαιτέρως σημαντική θεωρείται η επιστροφή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου για  να προσφέρει μία ακόμα λύση στον άξονα, δίνοντας ανάσες στη βασική τριάδα (Έσε, Όρτα, Τσικίνιο). Ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει πολύ στον Έλληνα άσο και τον θεωρεί ιδανικό ώστε να «κουμπώσει» στο στιλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Ναι μεν η τριάδα των βασικών είναι εξαιρετική, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόπιστες εναλλακτικές στο κέντρο. Ούτε ο Ιμπόρα ούτε ο Καρβάλιο είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν τα τρεξίματα και την ένταση που επιθυμεί ο Μεντιλίμπαρ, σε αντίθεση με τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος διακρίνεται για αυτά τα στοιχεία.

Ο Βάσκος τεχνικός είναι λογικό να μην εμπιστεύεται Ιμπόρα και Καρβάλιο για βασικούς, με αποτέλεσμα οι Όρτα, Έσε, Τσικίνιο να παίζουν στα «κόκκινα». Στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι η τριάδα του κέντρου παρουσιάστηκε κουρασμένη, με συνέπεια να μη λειτουργήσει τίποτα σωστά και ο Ολυμπιακός να ηττηθεί με το βαρύ 4-1. Στη συνέχεια, ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να θυσιάσει έναν μέσο και να παίξει 4-4-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάτι που επίσης δεν λειτούργησε. Τουλάχιστον όμως πήρε ανάσες ο Τσικίνιο, ο οποίος στο επόμενο ματς (εκτός με Μακάμπι) έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με αδιάκοπο τρέξιμο σε κανονική διάρκεια και παράταση. Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι η επάνοδος του Αλεξανδρόπουλου!

Ο Καμαρά θέλει, ο Ολυμπιακός όχι…

Ο Καμαρά τέθηκε εκτός ομάδας επί Καρβαλιάλ, αλλά ούτως ή άλλως δεν τα πήγαινε καλά με τον Πορτογάλο τεχνικό. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ, ο άσος από τη Γουινέα έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα, εντούτοις οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να του κάνουν το… χατίρι, ακόμα και αν αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει αγωνιστικά.

Με τη συμπεριφορά του ο Καμαρά έδειξε πως βάζει το ατομικό του συμφέρον πάνω από αυτό της ομάδας, κάτι που δεν του έχουν συγχωρήσει, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που δημιουργεί θέματα. Ο διεθνής άσος δεν θα ξαναεμφανιστεί σε αγώνα του Ολυμπιακού μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του το ερχόμενο καλοκαίρι, με τον χειρισμό τους στη συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελεί «μήνυμα» προς όλους τους παίκτες του ρόστερ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα “γκρεμίσει” το Καραϊσκάκη ο Μαρινάκης – 9,5 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για εξτρέμ και χαφ – “Κληρώνει” τον Μάιο!

kamara

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top