Αθλητικά

Άλλη κλάση Ποντένσε-Όρτα, θέλει… Ελ Αραμπί – “Κούρασαν” μέχρι και τον Μεντιλίμπαρ – Kράξιμο στου Ρέντη!

Άλλη κλάση Ποντένσε-Όρτα, θέλει... Ελ Αραμπί - "Κούρασαν" μέχρι και τον Μεντιλίμπαρ - Kράξιμο στου Ρέντη!

Σε ποιους έβαλε τις φωνές και ποιον… πέταξε εκτός αγώνα; Ο Ισπανός δεν είναι μάγος τελικά, αλλά βλέπει ποδόσφαιρο και μπορεί με τις παρεμβάσεις του να κρίνει έναν αγώνα. Έχει βέβαια  και το υλικό, αν και κάποιοι είναι αδιόρθωτοι!

Μετά από τρεις συνεχόμενες εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης θύμισε ξανά τον… παλιό (φετινό) του κακό εαυτό, κάτι βέβαια που ήταν απολύτως λογικό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπορεί να άλλαξε τους Πειραιώτες σε χρόνο ρεκόρ, όμως δεν είναι μάγος και σίγουρα χρειάζεται χρόνο και τρομερή δουλειά στου Ρέντη για να μεταμορφώσει την ομάδα του και να την κάνει ξανά σοβαρό διεκδικητή του τίτλου. Η Ευρώπη είναι άλλη ιστορία, αφού μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο ξεχωριστά κι εκεί μετράει η καλή βραδιά.

Όσον αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος όμως, δύο στροφές πριν μπούμε στα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του κι έστω και με πολύ άγχος, νίκησε 2-1 με ανατροπή και ένα πέναλτι που σήκωσε αντιδράσεις, τον αξιόμαχο Αστέρα, που μάλλον φοβήθηκε παραπάνω από ό,τι έπρεπε τον αντίπαλό του, βάσει των όσων έγιναν στο χορτάρι. Οι Αρκάδες έπρεπε να εκμεταλλευτούν περισσότερο τη μέτρια εικόνα των αντιπάλων τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι πολλές αλλαγές του Μεντιλίμπαρ (που ήταν λογικές με τα παιχνίδια που ακολουθούν και όσα προηγήθηκαν) δημιούργησαν πρόβλημα στην ανάπτυξη των Πειραιωτών, αλλά και στην άμυνα.

Στο ημίχρονο λοιπόν ο Μεντιλίμπαρ, όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου, αποφάσισε να αλλάξει τον Μπιανκόν με τον Βέζο, καθώς είδε να… επιστρέφει ο εφιάλτης των στημένων φάσεων. Ο Αστέρας πρώτα έχασε μία τεράστια ευκαιρία και μετά, σε καρμπόν φάση, έκανε το 0-1 πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους. Έτσι λοιπόν ο Ισπανός άλλαξε στόπερ και έβαλε και δύο κομβικούς παίκτες στην 11αδα του. Τον Ποντένσε αντί του… άχρωμου Καμπράλ και τον Τσικίνιο αντί του κουρασμένου Έσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ (αν και κάποιες φορές το παράκανε με τις ντρίμπες και τη… φιγούρα) ήταν εντυπωσιακός και καθοριστικός για την ανατροπή του σκορ. Κέρδισε το πέναλτι και δημιούργησε το δεύτερο γκολ, με ένα εκπληκτικό τακουνάκι που ελάχιστοι μπορούν να κάνουν και να πετύχει, όταν η μπάλα καίει.

Όσον αφορά τον Τσικίνιο, δεν ξεχώρισε αυτή τη φορά με την παρουσία του, ωστόσο βοήθησε με τις δυνάμεις του να ελευθερωθούν οι Φορτούνης και Όρτα και να πάρουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους. Ειδικά ο δεύτερος, ήταν ο απόλυτος ρυθμιστής του παιχνιδιού, καθώς έτρεχε ασταμάτητα, μοίραζε σωστά την μπάλα και βοηθούσε στη σωστά ανάπτυξη. Δεν ήταν τυχαία η συμμετοχή του και στο γκολ νίκη του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός μπήκε αλλαγή, πέτυχε δύο τέρματα κι έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση των Ερυθολεύκων. Ο Ναβάρο μπορεί κόντρα στον ΠΑΟΚ να έκανε άριστα τη δουλειά του, όμως με τον Αστέρα ήταν ακίνδυνος και άτυχος. Σκόραρε δύο φορές, αλλά σωστά τα τέρματά του ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, ενώ η παρουσία του στην περιοχή ήταν αναιμική. Ακόμα και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην εξέδρα, ήταν πιο… απειλητικός. Ο Ισπανός φορ μπορεί να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να τρέχει και να βοηθάει στην σωστή ανάπτυξη, όμως γκολτζής δεν είναι. Και όχι Ελ Αραμπί στα καλά του, αλλά ούτε Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στο Φάληρο με το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού – Έξαλλοι οι παίκτες του Αστέρα! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top