Κόσμος

Αμφιβολίες εισαγγελέα για τη γυναίκα που ήταν «φυλακισμένη» επί 12 χρόνια – «Ασυνάρτητες οι δηλώσεις…

scared woman

Αμφιβολίες εισαγγελέα για τη γυναίκα που ήταν «φυλακισμένη» επί 12 χρόνια – «Ασυνάρτητες οι δηλώσεις της»

Η κράτηση του 55χρονου Γερμανού που κατηγορείται από τις γαλλικές αρχές ότι κρατούσε φυλακισμένη τη γυναίκα του από το 2011 παρατάθηκε, όμως ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση εξέφρασε πολλές αμφιβολίες για την εκδοχή που παρουσιάζει το θύμα.

Ο άνδρας συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του ζεύγους στο Φορμπάκ της ανατολικής Γαλλίας και κατηγορείται για παράνομη κράτηση, βιασμούς και βασανιστήρια. Η κράτησή του παρατάθηκε για 24 ώρες, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Σαρεγκεμίν, Ολιβιέ Γκλαντί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα ωστόσο υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της 53χρονης συζύγου του. Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, η γυναίκα, επίσης γερμανικής καταγωγής, δεν έχει «κανένα κάταγμα», δεν φέρει «εμφανείς εκχυμώσεις», ούτε «πληγές». Από τις αιματολογικές εξετάσεις δεν διαπιστώθηκε να πάσχει από αφυδάτωση, πρόσθεσε ο Γκλαντί, σημειώνοντας ότι είναι πιθανόν να πάσχει από καρκίνο, όπως ανέφεραν πολλοί γείτονες του ζεύγους. «Ο κέρσορας μετακινείται ευλογοφανώς προς ένα τρομακτικό σενάριο της ανεπαρκούς διαχείρισης μιας ασθένειας», συνέχισε, λέγοντας ότι οι δηλώσεις της γυναίκας ήταν «ασυνάρτητες».

«Το σενάριο, τη στιγμή που σας μιλώ, φαίνεται να απομακρύνεται από την πιθανότητα να έχουμε έναν Γαλαζογένη (σ.σ. από το παραμύθι του Περό για τον άρχοντα που σκότωνε τις συζύγους του) στον Ανατολικό Μοζέλα», κατέληξε.

Νωρίτερα, μια αστυνομική πηγή είχε πει ότι η γυναίκα βρέθηκε γυμνή, με ξυρισμένο το κεφάλι και εμφανή κατάγματα στα πόδια, σε ένα δωμάτιο με κάγκελα στα παράθυρα και έναν «πάγκο βασανιστηρίων». Άλλη πηγή είπε ότι η γυναίκα επικοινώνησε την Κυριακή με τη γερμανική αστυνομία στο Βισμπάντεν, που με τη σειρά της ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές.

To Top