Ελλάδα

«Αν το πιστέψεις θα κερδίσεις», είπε ο Κασσελάκης στον Ζαχαριάδη – Αναζήτηση αυτοδιοικητικών συμμαχι…

zaxariadis 1

«Αν το πιστέψεις θα κερδίσεις», είπε ο Κασσελάκης στον Ζαχαριάδη – Αναζήτηση αυτοδιοικητικών συμμαχιών η συμβουλή του Τσίπρα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στο MEGA, τονίζοντας ότι αν κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση «δεν θα είναι μία κομματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μία νίκη του οράματός του για την πόλη», αποκάλυψε τις συμβουλές που του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και τη συνομιλία που είχε με τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

«Η μάχη στην Αθήνα είναι πολιτική, αυτοδιοικητική, έχει τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά αλλά δεν είναι κομματική καταγραφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ανήκω από 17 χρονών, με στηρίζει αλλά με στηρίζουν και άλλες συλλογικότητες. Δεν απευθύνομαι μόνο σε αυτούς αλλά σε όλους τους δημοκράτες δημότες της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης. «Είναι πολιτικό, δεν είναι όμως κομματικό. Δεν θέλουμε να μας ψηφίσουν οι δημότες με βάση την κομματική μας προέλευση αλλά με βάση το σχέδιό μας και το όραμά μας για την πόλη. Δεν μας απασχολούν το βράδυ των εκλογών τα μπλε, τα πράσινα και τα ροζ κουτάκια. Αυτά είναι μια αποτύπωση για τις τηλεοράσεις και τις συζητήσεις. Εμάς μάς ενδιαφέρει η καθημερινότητα και η ασφάλεια του δημότη» πρόσθεσε. Ο κ. Ζαχαριάδης, που έχει λάβει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «εάν κερδίσουμε τις εκλογές στον β’ γύρο, δεν θα είναι μία κομματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μία νίκη του προγράμματός μας, του σχεδίου μας και του οράματος μας για την πόλη. Έτσι θα λειτουργήσω και ως δήμαρχος την επόμενη ημέρα».

Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογών, αποκάλυψε: «Χθες το μεσημέρι συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής και ο επικεφαλής της “Ανοιχτής πόλης”. Αυτή η παράταξη έχει ανθρώπους παντού μέσα στην πόλη. Ο Αλέξης Τσίπρας μου είπε να ασχοληθώ με τα προβλήματα της πόλης και να τα αναδείξω, να αναζητήσουμε συμμαχίες αυτοδιοικητικές και πάνω στις απαντήσεις των προβλημάτων και στο β’ γύρο για να μπορέσει να αλλάξει η διοίκηση στον Δήμο». Ερωτώμενος για το πολιτικό μέλλον του κ. Τσίπρα είπε: «Είναι ενεργός πολιτικός και για εμένα είναι τιμητικό το ότι με συνάντησε και με υποστηρίζει»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι ο νέος πρόεδρος έχει γνώση των πραγμάτων. «Μου είπε ότι αν το πιστέψω με δύναμη και εκπέμψω ότι τα πράγματα μπορουν να αλλάξουν, μπορούν να αλλάξουν», σχολίασε.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα: «Είμαι σίγουρος ότι θα πάω στον β’ γύρο. Αν πάλι δεν περάσω, θα στηρίξω τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Εάν θέλουμε αυτοδιοικητικά και πολιτικά να απαντήσουμε στον τρόπο με τον οποίο διοικεί η συντηρητική παράταξη την αυτοδιοίκηση πρέπει να ενωθούμε», συμπλήρωσε και απαρίθμησε ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως είναι το πράσινο, τα απορρίμματα, η βιώσιμη κινητικότητα, οι παιδικές χαρές, η ανθεκτικότητα της πόλης στην κλιματική αλλαγή.

To Top