Πολιτική

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία και ο Τσακαλώτος – Φουντώνει η εσωκομματική μάχη σ…

axtsioglou1 1

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία και ο Τσακαλώτος – Φουντώνει η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι το δεύτερο πρόσωπο που θα ανακοινώσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή έχοντας δίπλα του στελέχη από την αριστερόστροφη εσωκομματική τάση της Ομπρέλας της οποίας άλλωστε είναι και άτυπος επικεφαλής. Μεταξύ άλλων αναμένεται να είναι δίπλα του ο Γιώργος Σταθάκης, ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Ανδρέας Ξανθός, η Ειρήνη Αγαθοπούλου και διάφοροι άλλοι.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, στις 12:30 αύριο Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της η κ. Αχτσιόγλου στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών. Η πρώην υπουργός προέρχεται από την εσωκομματική τάση «6 συν 6» (δηλαδή από στελέχη της γενιάς των 40αρηδων του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ υποστηρίζεται επίσης τόσο από στελέχη της «Ομπρέλας» όσο και από την πτέρυγα των «προεδρικών», όσων δηλαδή βρίσκονταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα στην Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια της εκλογικής κούρσας για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

To Top